In beeld

Laten we het over LGBTQI+fobie hebben

gepubliceerd 12 februari 2020

Brussel Preventie & Veiligheid en de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel (equal.brussels) samen met RainbowHouse Brussels voeren een gegevensverzameling project over geweld en discriminatie op basis van seksuele geaardheid en genderidentiteit. In overleg met diverse partners is een een meldingsfiche van dergelijke feiten ontwikkeld dat al in maart 2019 in werking is getreden. Om deze aanpak te ondersteunen zijn er nieuwe middelen beschikbaar voor de slachtoffers van LGBTQI+fobie.

Of het nu gaat om een verbale of fysieke aanval of intimidatie, wij zijn hier om naar u te luisteren en u naar de juiste diensten te leiden. Of het nu op straat, op de werkplek of in een privé-situatie is, de meldingsfiche stelt ons in staat om alle soorten LGBTQI+fobische handelingen te identificeren. U aarzelt om een klacht in te dienen? Wil je een schriftelijk verslag van je verhaal? U wenst geen klacht in te dienen? Door een LGBTQI+fobische handeling te melden, kunt u ook helpen om alle handelingen die zelden aan de autoriteiten worden gemeld, in de aandacht te brengen.

Om het onthaal te vergemakkelijken zijn er twee permanenties, een e-mailadres (fiche@rainbowhouse.be) en een telefoonnummer.

Een incident te melden?

Liefst op afspraak maar u kunt zonder afspraak naar het RainbowHouse komen:
– Woensdags tussen 16.00 en 18.30 uur.
– Vrijdag tussen 16.00 en 19.00 uur.
U kunt u ook telefonisch melden (enkel via WhatsApp en SMS) op de volgende nummer +32 492 40 84 84.

verwant

Gezondheid en welzijn

Antidiscriminatie