Associations

Ex Aequo

Al meer dan twintig jaar is de VZW Ex Æquo één van de hoofdspelers in de bevordering van de gezondheid in Franstalig België bij gays, biseksuelen en andere MSM’s (mannen die seksuele relaties hebben met mannen, en die zich identificeren, of niet, met de benaming homo of biseksueel). De strijd evolueert, omdat de beschikbare oplossingen nu veel meer uiteenlopend zijn (PrEP, TasP, TPE, voorbehoedsmiddelen / glijmiddelen, vaccins, etc.). Deze personen hebben meer begeleiding nodig om een zekere basiskennis te verwerven en aan autonomie te winnen bij het opnemen van verantwoordelijkheid voor hun gezondheid.

Deze missie wordt gemeenschappelijk benadert: we zetten enkel in op hulpmiddelen (personen en zaken) die bestaan binnen de gemeenschap zodat de promotie van seksuele gezondheid gerealiseerd wordt door en voor koppels.

Concreet concentreren onze activiteiten zich op verschillende acties op het terrein binnen de gemeenschap, in het bijzonder MSM, ofwel bij feestelijke soirees, in sauna’s of andere  ontmoetingsplaatsen, maar ook op de opvang van het doelpubliek bij gezondheidsdiensten waar het snel en gratis opsporen van HIV wordt aangeboden.

 

Informatie:

Ex Æquo vzw

Steenstraat 29

1000 Brussel

 

+32(0)27362861

info@exaequo.be

www.exaequo.be

https://www.facebook.com/asbl.exaequo/

En lien

Antidiscriminatie

Seksuele diversiteit

Gezondheid en welzijn