Associations

RAINBOWAMBASSADORS – Brussel

Geven holebi- en transgender ouderen een stem

Wij zijn een groep vrijwilligers die zich inzetten om een LGBTQI vriendelijk beleid in de professionele ouderenzorg en mantelzorg te bevorderen. Wij ondersteunen zorgorganisaties, zorgteams, en senioren die opkomen voor een LGBTQI beleid in de ouderenzorg om te zorgen voor een veilige woonplek voor hen. Wij organiseren infosessies voor studenten die morgen het kader zullen uitmaken in deze centra.

Onze doelstellingen zijn:

Wij willen zorgen voor een goede toekomst van LGBTQI-ouderen. Deze vormen een vergeten groep, en dus  willen we de samenleving attent maken op hun bestaan. We willen hun welzijn vergroten, de ouderensector sensibiliseren omtrent hun specifieke noden en een openheid naar een brede diversiteit creëren.

En precies daarom nemen we het initiatief om een netwerk van RainbowAmbassadors voor LGBTQI uit te bouwen en als zodanig naar buiten te treden. Wij zoeken zoveel mogelijk vrijwilligers die ons met deze taak willen helpen en een steentje bijdragen. We moeten immers over veel meer ambassadors kunnen beschikken die jaarlijks elk een paar ouderencentra in hun gemeente, hun buurt contacteren en daar ons vernieuwd aanbod binnenbrengen.

De groep RainbowAmbassadors bestaat uit vrijwilligers die maandelijks samenkomen om het beleid uit te werken. Samen met een ruime groep vrijwilligers – onze ambassadors.

Deze Brusselse Cel maakt deel uit van een landelijke vereniging.

Coördinator : Hilde De Greef

Contact:

Mailadres : brusselsrainbowambassadors@gmail.com