Projecten

Straatkunst: onze muurschildering projecten

Straatkunst: onze muurschildering projecten

Fresco * L O V E    R E M E M B E R S *

Ter nagedachtenis van  Ihsane Jarfi en alle slachtoffers van LGBTQI + fobische discriminatie …

In de straten van Brussel, is er een street-art muurschildering, die het trotse en serene portret van Ihsane toont, naast de Riches Claires theater op een muur van 80 m2 (36, Sintkristoffelsstraat).

Het serene en waardige gezicht van Ihsane Jarfi is geschilderd in een grafische en bijna psychedelische stijl in frisse en lenteachtige nuances, op een roze achtergrond die ons de warmte van de gekleurde straten van Marrakech doet voelen.

* L O V E    R E M E M B E R S * is een permanent kunstproject in opdracht van het RainbowHouse, gemaakt door kunstenaar Anthea Missy en ondersteund door de stad Brussel. De inhuldiging van het fresco vond plaats op 17 mei 2018, in aanwezigheid van de familie en honderd personen.

RainbowHouse wilde een positief beeld  brengen in de publieke ruimte en zoveel mogelijk mensen raken, om een bericht van hoop te brengen op een betere wereld en de waarde van diversiteit te beleven.

Om nooit te vergeten: Ihsane, jonge dertiger van Marokkaanse origine, werd vermoord in Luik in 2012. Na deze homofobe moord heeft zijn vader, Hassan Jarfi, een stichting in het leven geroepen die tot doel heeft te strijden tegen discriminatie die leidt tot haat en geweld.

www.fondation-ihsane-jarfi.be

#LoveRemembers #RainbowHouse

Inauguration 17 mai 2018Inauguration 17 mai 2018

OUT IN THE STREET

Out in the Street : ontdek de eerste homo- lesbo- en transgender stripmuur in Europa.

U kent wellicht de talrijke stripmuren van Brussel. Wel, in de hoofdstad vind je ook gastheer voor de eerste permanente gigantische stripmuur (40 meter lang) die een reeks van LGBTQI portretten voorstelt.

Met humor en spot etaleert dit project ongecompliceerd de moeilijkheden waarmee de LGBTQI gemeenschap wordt geconfronteerd. De zichtbaarheid van lesbische vrouwen, de niet-erkenning van de rechten van transgenders en interseksuelen in België, maar ook hoe men opvoedt en de beledigingen, het geweld en de vele stereotypen waarmee deze erg diverse gemeenschap wordt geconfronteerd.

Mis de kans niet om dit project te ontdekken. Dit project is gemaakt door kunstenaars; Ralf König, de prominente ster van het stripverhaal in Europa, maar ook Fotini Tikkou, de Griekse kunstenaar die voor dit project basiswerk verrichtte over het thema LGBTQI.

Out in the street is een project van RainbowHouse, gesteund door de Stad Brussel,  Ancienne Belgique en  HuisvandeMens (2015).

 Waar : Lollepot straat, 1000 Brussel

verwant

Cultuur en vrijetijdsbesteding

Identiteiten en genderexpressie

Seksuele diversiteit

Culturele diversiteit