In beeld

“120 slagen per minuten.” We zagen het voor u!

gepubliceerd 29 september 2017

 

Brussel: Het RainbowHouse team was deze donderdag 10 augustus aanwezig op de persvertoning van de film “120 slagen per minuut”. Het team was unaniem in het omschrijven van Robin Camillo’s film als een krachtige, esthetische en aangrijpende film.

De film gaat over de strijd van de beroemde vereniging Act Up-Parijs . We zijn in de vroege jaren 1990. Terwijl aids al bijna tien jaar de wereld teistert, vermenigvuldigen de Act Up-activisten  hun acties tegen de onverschilligheid van de staat.

“Een rollercoaster van emoties”

Ons team is fan! Het is een filmisch juweeltje. De personages zijn zeer ontroerend, briljant geïnterpreteerd en je ervaart alle vormen van emoties tijdens de film. We werden tot de laatste scène, die eindigt met een explosie van sensatie, gegrepen. Volgens ons heeft de regisseur over HIV/AIDS gepraat op een slimme en ontroerende manier.

De film toont de strijd van homo patiënten, met een gevoel van urgentie, maar ook de aanwezigheid van vrouwen, lesbiennes, naast hen. Adèle Haenel schittert bovendien als hoofd van Act up. 

We raden deze film zeker aan!

Een deel van het team van het RainbowHouse, na de perssessie.Een deel van het team van het RainbowHouse, na de perssessie.

verwant

Cultuur en vrijetijdsbesteding

Identiteiten en genderexpressie

Culturele diversiteit

Gezondheid en welzijn