In beeld

Het RainbowHouse brengt hulde aan de pioniers van de LGBTQI+ geschiedenis

gepubliceerd 15 januari 2020

Deze zaterdag 18 januari 2020, zal het RainbowHouse Brussel open staan voor het groot publiek, in aanwezigheid van de Brusselse Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Nawal BEN HAMOU.

Om  18u stellen we de 7 nieuwe namen voor van de zalen van het RainbowHouse Brussels. Vanaf nu zullen deze ruimtes de naam dragen van een belangrijke  LGBTQI+ persoonlijkheid. Elke zaal zal dan ook een vergulde plaat krijgen met een portret en een biografie van de gekozen persoon.

Het is een speciale gelegenheid om ons de strijd te herinneren van deze militanten en belangrijke personen voor de LGTBQI+ gemeenschap. En tevens is dat de gelegenheid om onze projecten voor de toekomst te ontdekken, onze doeleinden, en onze ledenverenigingen te ontmoeten.

Want wat blijkt uit al onze verschillende ervaringen is dat er nog steeds LGBTQI+fobe discriminaties zijn in onze samenleving, vooral in de publieke ruimte.

Daarom is het belangrijk onze realiteit en onze geschiedenis zichtbaar te maken. In 2020 willen we dan ook die verschillende personaliteiten, uit diverse landen, milieus en culturen in het licht zetten. Want zij hebben ontegensprekelijk de koers van onze geschiedenis veranderd.

Facebook evenement :  

https://www.facebook.com/events/762612164205137/

Follow us on Instagram :

https://www.instagram.com/rainbowhouse_brussels/

verwant

Antidiscriminatie

Culturele diversiteit

Identiteiten en genderexpressie

Internationaal