Associations

UTOPIA_BXL

De missie van de vereniging:

UTOPIA_BXL zal vragen aansnijden gelinkt aan het vergrijzen van lesbiennes, gays, biseksuelen en transseksuelen (LGBT).
In associatie met de betreffende organisaties, zal UTOPIA zich inzetten om de levenskwaliteit van bejaarde LGBT 50+ personen te verbeteren, om hen te ondersteunen en om hun rechten de verdedigen, om een beter begrip van de vergrijzing in alle
gemeenschappen te bevorderen, en om een positief beeld van het LGBT-bestaan te promoten.

Het sociale doel is het verbeteren van het welzijn van de lesbische, gay, biseksuele en transgender-gemeenschap door de toegankelijkheid te bevorderen tot de gezondheidszorg, tot informatie en educatie, tot wetenschappelijk onderzoek, en tot rechtsbijstand. De creatie van een LGTB-senioren-gemeenschap d.m.v. culturele activiteiten die de diversiteit van die gemeenschap respecteert en die een humanistische visie volgt. De vereniging zet zich in om haar doel te verwezenlijken op alle mogelijke manieren, met name : ideeën onder elkaar delen en elkaar wederzijds vormen m.b.t. de sleutelpoblemen.

Het ontwerpen van educatieve tools die toelaten de gezondheid en het welzijn te promoten en de LGTB-senioren te motiveren om beter op eigen benen te staan (m.b.t. bijvoorbeeld HIV en de vergrijzing) door hen te voorzien van ondersteunende services die toegankelijk, direct en praktisch zijn.

De oprichting van een initiatief voor de logies van LGTB-senioren die een antwoord zoeken op de uitdaging logement, homes, verzorgingstehuizen en service flats te vinden die gunstig tegenover hun situatie staan.

Contact :

Mail : utopia.brussels@gmail.com

En lien

Cultuur en vrijetijdsbesteding

Gezondheid en welzijn

Seksuele diversiteit

Antidiscriminatie