In beeld

Internationale dag van de voornaamwoorden

gepubliceerd 18 oktober 2023

Let’s Talk About Non-Binary Genres Pluriels

In een wereld die steeds diverser en inclusiever wordt, is het van vitaal belang om de identiteit van mensen te eren en te valideren. Een effectieve manier om dit te doen is het erkennen en gebruiken van de door mensen gekozen voornaamwoorden. Voornaamwoorden zijn zeer persoonlijk en weerspiegelen iemands genderidentiteit. Het gebruik van correcte voornaamwoorden helpt bij het creëren van een meer inclusieve en respectvolle omgeving voor iedereen.

Ter gelegenheid hiervan volgen hier enkele tips die je kunt toepassen in een professionele of educatieve omgeving.

E-mailhandtekening :
Het opnemen van voornaamwoorden in e-mailhandtekeningen normaliseert de praktijk en toont een niet aflatende toewijding aan inclusie. Door openlijk onze eigen voornaamwoorden te delen creëren we een veilige en uitnodigende ruimte voor onze collega’s, klanten en partners.
Het is essentieel om te onthouden dat het gebruik van voornaamwoorden verder gaat dan mensen die zich identificeren als transgender of non-binair; iedereen heeft er baat bij, vooral in een zeer diverse en multiculturele omgeving. Zet ze gewoon tussen haakjes naast je naam. Het is een eenvoudig gebaar dat zorgt voor effectieve communicatie.

Vergaderingen:
Tijdens vergaderingen is het proces net zo eenvoudig. Door ons eerst voor te stellen met onze namen en voornaamwoorden, bevorderen we een sfeer van inclusie.
Deze praktijk benadrukt het respect voor individuele identiteiten en helpt aannames te elimineren.
Goed luisteren en de juiste voornaamwoorden gebruiken om naar anderen te verwijzen is cruciaal, zelfs als het een bewuste inspanning vereist om eerdere gewoonten af te leren.

Bewustwording:
Het juiste gebruik van voornaamwoorden brengt voor iedereen een leercurve met zich mee. Als je een fout maakt, is het het beste om je te verontschuldigen, jezelf te corrigeren en zonder omhaal verder te gaan. Anders kan de persoon in kwestie onbedoeld in verlegenheid worden gebracht of ongewenste aandacht krijgen.
Een goede manier om mensen in je omgeving bewust te maken van het probleem is door de dialoog te bevorderen en hulpmiddelen aan te bieden om hen te helpen de betekenis van voornaamwoorden en de impact ervan op personen te begrijpen. Op het werk kun je artikelen delen, workshops organiseren of sprekers uitnodigen. Er zijn ook boeken over dit onderwerp geschreven door transpersonen en bewustmakingsworkshops georganiseerd door Genres Pluriels.

Hier zijn een paar nuttige links, onder andere, als je geïnteresseerd bent:
– Pronouns.org: Bronnen over persoonlijke voornaamwoorden
A Quick Guide to Sharing Pronouns in Email Signatures – Rex Wilde Consulting
En hier zijn enkele boeken:
– Gender Flou door Tamos le thermos
– Genderqueer door Maia Kobabe

We hebben allemaal de macht om een omgeving te cultiveren waarin iedereen zich erkend, gewaardeerd en gewaardeerd voelt om zijn of haar authenticiteit. Door ons te richten op respect en zorg voor anderen, kunnen we ruimtes bouwen die diversiteit en inclusie vieren.

 

verwant

Antidiscriminatie

Identiteiten en genderexpressie

Inclusieve organisaties