Projecten

CALL FOR TESTIMONIES – Geef je verhaal een stem

CALL FOR TESTIMONIES – Geef je verhaal een stem

Als onderdeel van het RainbowHouse Reporting Project zijn we op zoek naar vrijwilligers die LGBTQIA+phobic violence hebben meegemaakt en anoniem hun verhaal willen vertellen.

Het RainbowHouse LGBTQIA+phobia Reporting Project, gelanceerd in 2019 in samenwerking met Safe.Brussels en de Brusselse Gewestelijke Overheidsdienst (equal.brussels), is op zoek naar mensen die het slachtoffer zijn van LGBTQIA+fobische gewelddaden en die anoniem hun ervaringen willen vertellen in audioformaat.

Tijdens de maanden november en december 2023 zetten we een sensibiliserings- en communicatiecampagne op om het project in kwestie een meerwaarde te geven. Deze campagne zal gevoerd worden op de sociale netwerken RainbowHouse en Grands Carmes.

Daarom doen we een beroep op jullie. Sinds het begin van het project is elk interview en elke stem belangrijk geweest om onderdrukking, (cyber)intimidatie en verbale, fysieke en psychologische agressie van lgbtqia+fobische aard aan de kaak te stellen en we willen jullie nog meer impact blijven geven.

De communicatie- en bewustmakingscampagne

Om ieders veiligheid te garanderen, is de campagne volledig anoniem (geen gezichten).

De bewustmakings- en communicatiecampagne neemt de vorm aan van stemopnames en verhalen, die worden gebruikt om “echte” Instagram-posts van maximaal 1 minuut 30 seconden te maken.

De gezichten van de getuigen worden niet vastgelegd op camera en de opgenomen stem wordt aangepast met speciale tools.

Voorwaarden voor deelname

  1. De gebeurtenissen moeten hebben plaatsgevonden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest;
  2. De getuigenis is anoniem;
  3. Alle talen worden aanvaard.

Hoe deel te nemen

Stuur je sollicitatie naar fiche@rainbowhouse.be met “Oproep voor getuigenissen” in de onderwerpregel.

Zodra we je e-mail hebben ontvangen, nemen we contact met je op om een afspraak te maken en de opname te organiseren.