Associations

Brux’Health

Brux’Health werd opgericht in 2018 en is een project ter bevordering van de gezondheid en het welzijn van homo’s, biseksuelen en andere mannen die seks hebben met mannen (MSM) in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Nieuw in het Brusselse landschap, het Brux’Health- programma stelt een innovatieve aanpak voor, met 3 hoofdprioriteiten :

Een holistische visie: Brux’Health is voorstander van een multidisciplinaire en positieve benadering van gezondheid en welzijn. De activiteiten maken deel uit van een globale visie van gezondheid (emotioneel, sociaal, fysiek, etc.) en omvatten verschillende thema’s: coming-out, zelfrespect, preventie van HIV en andere soa’s, gezonde voeding, enz. 

Activiteiten in gezondheidsdiensten: Brux’Health organiseert opvang-, advies- en oriëntatiediensten in verschillende gezondheidsdiensten (gezondheidscentrum, centrum voor gezinsplanning, enz.). Het doel van de dienstverlening is om mensen, afhankelijk van hun behoeften, te richten op psychosociale actoren (testing, seksuologie, fysiotherapie, sociale en juridische consultaties, enz.) die speciaal getraind worden door Brux’Health over de specifieke kenmerken van de gezondheid van homo’s, biseksuelen en andere MSM.

Activiteiten 2.0: Homo’s, biseksuelen en andere MSM maken massaal gebruik van nieuwe communicatietechnologieën om emotionele, vriendelijke, seksuele en activistische  ontmoetingen te hebben. Brux’Health biedt ruimtes ‘2.0’ van uitwisseling tussen gezondheidsactoren en het betrokken publiek in innovatieve vormen: oriëntatiehotlines op dating apps, Q&A-sessies live op sociale netwerken, participatieve workshops 2.0, videocapsules informatie en training, enz.

Brux’Health biedt iedereen een niet-stigmatiserende uitwisselingsruimte en middelen die zijn aangepast aan de behoeften van homo’s, biseksuelen en andere MSM, en dit met respect voor de anonimiteit.