Agenda

⭐ RainbowHouse Brussels viert zijn 20ste verjaardag – deel 1: inQlusion

La Bellone (Vlaamsesteenweg 46 - 1000 Brussel)
13:00 > 22:00
vrijdag 29 oktober 2021

Om het 20-jarig bestaan van het Rainbowhouse te vieren, nodigt InQLusion u uit om deel te nemen aan een opleidingsdag. 20 jaar is een lange tijd en toch een zeer korte tijd. De LGBTQIA+ gemeenschap heeft in 20 jaar veranderingen, ontwikkelingen en nieuwe uitdagingen gekend. De familie is gegroeid en probeert sommige vergeten gemeenschappen zichtbaar te maken en welkom te heten als volwaardige leden. Dit heeft geresulteerd in een naamsverandering van Holebi (gay, lesbian, bi) naar Rainbowhouse en de verlenging van het acroniem LGBTQIA+. Maar er is nog veel te doen, voor de rechten van iedereen, de zichtbaarheid van iedereen.

Vanaf 20.45 uur is er een receptie om het begin van de festiviteiten aan te kondigen, waar u met iedereen iets kunnen drinken, eten en uitwisselen.

Tijdens deze dag zullen we twee belangrijke kwesties behandelen:
Panel 1 (13u-15u): Dat van engagement en vrijwilligerswerk, zonder welke LGBTQIA+ bewegingen nog in een embryonaal stadium zouden zijn.

Sprekers
Kis Keya: Afroqueer filmmaker en activiste
Nathalie Leenen: Rainbowhouse vrijwilligster
Andy Lors: LIGBTQIA+ activist en HIV-activist
Ahmed Betlabi: Ex-Aequo en InQlusion vrijwilliger
Chille Deman: mede-oprichter Rainbowhouse
Clément Dallex Mabille: cultureel werker en queer activist

Panel 2 (15h30-17h): De afgelopen jaren heeft InQlusion zich gericht op LGBTQIA+ asielzoekers, een minderheid, dubbel gediscrimineerd en gemarginaliseerd. Hoe kunnen we nadenken over echte inclusie in onze omgevingen voor deze groepen?

Sprekers:
Aïda Yancy, Afro-feminist, antiracist en LGBTQIA+ activist, deskundige op het gebied van ras, gender en seksualiteit.
Jean-Daniel NDIKUMANA: deskundige inzake de situatie van LGBQTI in Franstalig Afrika bezuiden de Sahara. Tevens lid van het GERIS-team binnen de Europese Commissie dat zich bezighoudt met religie en diversiteit. Wettelijk voorzitter van de EDDIB-vereniging in Burundi

Om zich in te schrijven, gelieve deze link te gebruiken: https://www.eventbrite.com/e/sengager-dans-la-communaute-lgbtqia-volontariat-et-veritable-inclusion-tickets-191846135957?utm-campaign=social&utm-content=attendeeshare&utm-medium=discovery&utm-term=listing&utm-source=cp&aff=escb

Deze activiteit wordt georganiseerd in het kader van de verjaardag van het RainbowHouse Brussels. Dit project wordt gefinancierd door Equal.Brussels, de stad Brussel, de COCOF en de Federatie Wallonië-Brussel.

Let op: toegang tot La Ballone is alleen mogelijk met een covid safe ticket.

verwant

Asiel & Migratie

Inclusieve organisaties

Cultuur en vrijetijdsbesteding