Agenda

Are you proud? ☆ PrideFestival

Marsha P. Johnson (3 rue de la chaufferette)
16:00 > 18:00
zondag 13 september 2020
Are you proud? ☆ PrideFestival

 

Prix / Prijs / Price : 5 euros (1 boisson comprise, 1 gratis drank, 1 free drink)
Langue / Taal / Language : VO EN st/ot EN
Inscription / Inschrijving : festival@rainbowhouse (max. 10 pers)
Accessibilité / Toegankelijkheid / Accessibility * : escaliers à l’entrée et/ou aux toilettes / trappen aan de inkom en/of toiletten / stairs at the entrance and/or toilets

===========================================

Waarom als misdadiger bestempeld worden als je zo geboren bent?” Vroeg George Montague zich af, een veteraan uit de tweede wereldoorlog, 96 jaar oud, aan het begin van zijn documentaire. Zijn woorden hoor je doorheen de film.

“ARE YOU PROUD ?” ontmoet belangrijke militanten en ondervraagt organisaties en evenementen die zwaar hebben bijgedragen aan de vooruitgang van de bevrijding van de westerse LGBTQI+ beweging, via een blik op de geschiedenis van de Pride in het Verenigd Konkrijk. Het viert de vooruitgang en raakt aan alle controversies over de pertinentie van de Pride, en toont alle internationale gevechten die nog moeten gestreden worden.

Met een combinatie van archiefbeelden, interview, pop vox en repotages, gidst de film ons door de geschiedenis van de Pride in de UK. We leren de stichters kennen van de Gay Liberation Front, de stichtende leden van Stonewall (de belangrijkste LGBTQI+ lobby in de UK), En ook de organisators van de versschillende Prides in de UK, zoals de Black Pride, de Trans Pride Brighton en Queer Picnic. De film viert de vooruitgang die geboekt is, en herinnert ons er ook aan dat « er meer en meer mensen zijn die zich aangemoedigd voelen om queers te haten ».

===================================
* Accessibilité / Toegankelijkheid / Accessibility
FR// Accessibilité pour les personnes à mobilité réduite . Cette année, nous mettons en place un système de “buddies” pour les personnes qui souhaiteraient être accompagnées par un.e bénévole, plus d’informations sur http://rainbowhouse.be/fr/projet/pridefestival/.
NL // Dit heeft te maken met de bereikbaarheid voor personen met een beperkte mobiliteit . Dit jaar, zetten we een systeem van “buddies” op poten voor wie graag begeleiding krijgt van een vrijwilliger. Meer info op http://rainbowhouse.be/nl/projet/pride-festival/

EN // Accessibility for people with reduced mobility . This year, we are setting up a system of “buddies” for people who would like to be accompanied by a volunteer, more information on http://rainbowhouse.be/en/projet/pride-festival-2/

====================================
Disclaimer COVID19:
FR // Toutes les activités du PrideFestival sont encore susceptibles de changer. Tous les changements seront communiqués sur les événements Facebook, ainsi que sur le site internet de la RainbowHouse.
NL // Alle PrideFestival activiteiten zijn nog steeds aan verandering onderhevig. Alle wijzigingen zullen worden gecommuniceerd op de Facebook-evenementen, evenals op de RainbowHouse-website.
EN // All PrideFestival activities are still subject to change. All changes will be communicated on the Facebook events, as well as on the RainbowHouse website.

 

verwant

Seksuele diversiteit

Culturele diversiteit

Cultuur en vrijetijdsbesteding