Agenda

Opening van de tentoonstelling “Inventarisatie” // Lesborama* 2020

Bar- RainbowHouse
19:00
woensdag 04 maart 2020

Voor de opening van het lesbische, bis-, trans- en feministische filmfestival Lesborama* organiseert het RainbowHouse met genoegen de tentoonstelling “Inverties – Amours entre Femmes”, die zelf verbonden is met de wereld van de cinema… zoals het is overgenomen uit seizoen 2 van de webserie “La Théorie du Y” .

“Inverties” geeft aan 11 vrouwen die van vrouwen houden te zien en te horen, door middel van hun fotoportretten, elk vergezeld van een interview om ter plaatse ontdekt te worden.

Deze tentoonstelling wil de schoonheid en de lichtgevende en inspirerende gezichten van degenen die nog te weinig aanwezig zijn in de openbare ruimte vieren. Ze vertellen ons over hun best bewaarde geheim: hun seksualiteit. “Twee vrouwen bedrijven niet echt de liefde! “Voor jou is het de schaarpositie, nietwaar?” “Wie maakt de man?”, “Je moet een lade vol dildo’s hebben!” zijn allemaal opmerkingen en vooroordelen die ze steeds weer horen.

11 vrouwen spreken op om de sluier van hun intimiteit op te lichten. Waarom is hun seksualiteit zo weinig bekend en omgeven door vooroordelen? Met wie identificeren we ons als we ontdekken dat we van vrouwen houden? En wat als het uiteindelijk het beste is om geen ideeën te hebben zodat we samen kunnen uitvinden? Ze vertrouwen hun trots, hun verdriet, hun vragen, hun overtuigingen toe. Liefde, oriëntatie, eerste keer, masturbatie, feminisme, pornografie, clichés, aantrekkingskracht… het zijn allemaal thema’s die ze zonder bescheidenheid maar met humor en poëzie benaderen.

Het project “Inverties” is geboren in het kader van seizoen 2 van de webserie La théorie du Y – RTBF. De hoofdpersoon realiseert dit project in fictie. Regisseurs Caroline Taillet en Martin Landmeters deden een beroep op fotograaf Ophélie Longuépée om lichaam en stem te geven aan het artistieke project in de praktijk.

Met de QR-code kunt u de woorden van deze vrouwen horen in interviews van 4 tot 6 minuten. Open gewoon de camera op je telefoon, doe je koptelefoon op, en je zult ze ontmoeten!

>RainbowHouse Brussels, Rue du Marché au Charbon 42, 1000 Brussel

Van 4 maart tot en met 2 mei (Gratis toegang)

Openingstijden: (komt binnenkort)

Productie RTBF & Narrativ Nation

Event : https://www.facebook.com/events/168972337693961/