Agenda

Lesbian-Bi-Trans Crew at Ending Violence Against Women March

Station Brussel-Noord
14:00
zaterdag 25 november 2017

Op 25 november zal de L-festival mee betogen bij de nationale feministe betoging tegen geweld tegen vrouwen met een les-bi-pan-trans-queer+++ crew

Afspraak om 13.45 aan de (zie foto)

Om de betoging voor te bereiden en deze vol te proppen met feministische slogans organiseren we in samenwerking met Garance (www.garance.be) een workshop borden creatie op 15 november van 10 tot 12u.

Event: https://www.facebook.com/events/1543592018997501/

Hieronder de oproep van de Mirabal platform:

“Kom op 25 november mee manifesteren om een einde te stellen aan geweld tegen vrouwen!

Alle vrouwen worden in de loop van hun leven, van dicht bij of op afstand, geconfronteerd met verschillende vormen van geweld omdat ze vrouw zijn. Het gaat niet om eenmalige gebeurtenissen of om faits divers. Het geweld is een gevolg van een systeem dat inbreuk maakt op de vrouwenrechten en de integriteit en autonomie van vrouwen in het gedrang brengt. Het wordt zodanig verzwegen, gebanaliseerd, verontschuldigd, ontkend, …dat het onzichtbaar wordt voor het grote publiek. De problematiek wordt sterk onderschat en is nog steeds geen prioriteit op de politieke agenda.

Over de hele wereld willen vrouwen en mannen op deze dag een sterk signaal geven voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen. Doe ook mee aan deze mondiale/wereldwijde beweging, want een maatschappij zonder geweld tegen vrouwen is mogelijk! Geweld tegen vrouwen is een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid van heel de maatschappij!”
https://www.facebook.com/events/151346492135098/

De L-Festival is een les-bi-trans en feminist festival georganiseerd door de RainbowHouse Brussels.

Het volledige programma op onze facebook pagina

verwant