Agenda

Shakedown // Lesborama* 2020

Salle Marsha P. Johnson - Lollepotstraat 3
21:00
vrijdag 06 maart 2020

>>Synopsis:
Shakedown was een serie feesten van en voor Afro-Amerikaanse vrouwen in Los Angeles, geanimeerd door Go-Go-dansen en stripteaseshows voor de underground lesbische scene. Ronnie Ron – uitgaande van butch – creëerde, produceerde en presenteerde nieuwe feesten, geïnspireerd op die van de transgender-vrouw Mahogany – een leidende figuur in het veld – die eind jaren tachtig stripqueerfeesten en ballrooms organiseerde voor niet-rechtstreeks publiek. Bij deze evenementen gleed het overwegend vrouwelijke capuchonpubliek bankbiljetten in het ondergoed van de dansers, terwijl ze lesbische seksualiteit vierden op de ritmische klanken van hiphop.
Deze intieme kroniek onthult, door middel van interviews en levensscènes, de achtergronden van wat veel meer was dan alleen een stripclub. Een zeldzame ruimte gewijd aan de lesbische subcultuur, de club bracht een gemarginaliseerde Afrikaans-Amerikaanse en queer gemeenschap samen en verzilverde deze tot het doelwit van talrijke represailles van de politie.
Leilah Weinraub, een lid van deze gemeenschap, neemt een persoonlijke kijk op het vrouwelijk verlangen, omdat dit zelden op het grote scherm wordt gepresenteerd.

Toegang, ter plaatse: 3€, inclusief een drankticket ter waarde van 2€.
(geen voorverkoop)
Open voor iedereen.

>> Over Lesborama*:
“De asterisk herinnert ons eraan dat dit een inclusief festival is, en dat terwijl lesbische, biseksuele, panseksuele, transgender, queer, en alle feministische zorgen centraal staan in de programmering.”

Met de steun van de Cel Gelijke Kansen van de Stad Brussel.

Event : https://www.facebook.com/events/187269425924512/