Agenda

Screening van “Océan” in aanwezigheid van de directeur Océan// Lesborama* 2020

Cinéma Palace - Boulevard Anspach 85, 1000 Bruxelles
21:00
woensdag 04 maart 2020

Het lesbische, bis-, trans- en feministische filmfestival Lesborama* nodigt u uit voor de openingssessie: “Ocean”, in aanwezigheid van de regisseur Océan. De screening wordt gepresenteerd door Océan en gevolgd door een vraaggesprek met het publiek.
+ Het queer koor Sing Out geeft ons het plezier van een openingsoptreden.

De documentaire “Océan” is het intieme zelfportret van een trans-man die men tot dan toe kende als de kunstenaar van Océanerosemarie, een humorist en een echte Franse lesbische icoon sinds zijn eerste show in 2009, “La Lesbienne Invisible”.

Eindelijk klaar om de sociale blik onder ogen te zien, in mei 2018 besluit Océan naar buiten te komen, het genre te veranderen en zich te laten gelden zoals hij is: een trans-mens. Bang voor de blik van anderen, bang om afstand te nemen van zijn naasten, bang om zijn status als kunstenaar te zien evolueren, maar ook erg ongeduldig en blij om deze immense ervaring te beleven. Hoe zal Océan alle fysieke, psychologische en sentimentele stadia van deze overgang doorlopen?

Hier zijn we dan, de dag dat hij zijn familie aankondigt dat ze niet meer “haar” moeten zeggen als ze het over hem hebben. We zijn er ook voor de eerste testosteronopname en de volgende. De afspraken met de chirurg, de operatie… We krijgen de reacties van zijn vrienden te zien, de reacties van zijn moeder. Zijn liefdesleven ook.

In samenwerking met Genres Pluriels > www.genrespluriels.be
Genres Pluriels is een vereniging die werkt aan de steun, het bekendmaken, de zichtbaarheid, een beter respect van de rechten en aan de bestrijding van discriminatie tegen transgenderspersonen, personen met gendervariatie, en intersekse personen.

Met de steun van de Dienst Gelijke Kansen van Brussel Stad.

Tickets : https://tickets.cinema-palace.be/Film/822?

Event : https://www.facebook.com/events/486667482047017/