In beeld

REGENBOOGHUIS BIJ DE JAARLIJKSE CONFERENTIE VAN ILGA EUROPA

gepubliceerd 23 oktober 2019

Op woensdag 23 oktober zal het RainbowHouse Brussels deelnemen aan de jaarlijkse conferentie van ILGA Europe die zal doorgaan in de stad Praag (Tsjechische Republiek). 

ILGA Europe is een internationale NGO die oa. pleit op het supra nationaal niveau om de rechten van LGBTQI+ personen te promoten. 

Op dit moment telt het netwerk van ILGA-Europe bijna 600 organisaties uit 54 Europese en Centraal Aziatische landen. De jaarlijkse conferentie is dus een belangrijk event om na te gaan waar vooruitgang is gemaakt en wat de nieuwe perspectieven moeten zijn. 

Voor deze 23ste editie is het thema « Samen sterker ». En die woorden klinken wel erg goed om 50 jaar verzet, strijd en overwinningen te herdenken. Deze editie is inderdaad de gelegenheid om het verzet van Stonewall te vieren, dat aan de oorsprong lag van onze internationale beweging. 

Tijdens die drie intensieve dagen zal ook gewerkt worden aan het netwerk en empowerment… De aanwezigheid van LGBTQI+ organisaties kan een positieve impact hebben op de lokale politiek. De lokale campagne “Jsme fér”, die ijvert voor het legaliseren van het huwelijk voor iedereen, loopt nog. 

De Belgische delegatie zal bestaan uit de drie regionale koepels – RainbowHouse Brussels, Arc-en-ciel Wallonie en çavaria. De kantoren van de Brusselse koepel zullen dan ook gesloten zijn van 23 oktober tot zaterdag  26 oktober.

verwant

Internationaal

Antidiscriminatie

Melding LGBTQI+fobie

Brussel Preventie & Veiligheid en de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel (equal.brussels) samen met RainbowHouse Brussels voeren een gegevensverzameling project over geweld en discriminatie op basis...

publié le 29 september 2017


Inclusieve organisaties