In beeld

L-FESTIVAL : 100% LESBISCH, BI, TRANS EN FEMINISTISCH

gepubliceerd 21 november 2018

Fuchsia Genres Pluriels Brussels Women Munch

De ontmoeting van de Brusselse Lesbische, Biseksuele en Trans * gemeenschappen :

 

Ieder jaar organiseert RainbowHouse Brussels een 10-daags festival voor lesbische, biseksuele en trans-vrouwen.

Sinds de oprichting richt het L-festival zich op het zichtbaarder maken van queer-vrouwen, het creëren van veilige ruimtes met hen en voor hen, het promoten van lesbische, bi- en trans-kunst door meerdere disciplines en het verbinden van queer-vrouwenbewegingen.

Een uniek programma :

Dit jaar stelt het L-festival een programma voor gevuld met feest, maar ook workshops, tentoonstellingen, betoging, rondetafelgesprekken, filmvertoningen en bijeenkomsten, waaronder: de vernissage van “Chosen” als “grand opening” van dit festival, een fotoproject van Béa Uhart dat de vriendschappelijke intimiteiten, de gezinnen die we kiezen, in de queer-gemeenschappen onderzoekt…

Het L-festival zet de vrouwen (en gemengde) RainbowHouse-associaties in de spotlights tijdens de Powher-netwerkdag. Waar ze al hun activiteiten zullen presenteren voor lesbische, biseksuele, trans- en feministische vrouwen.

We wachten je op… op de dansvloer van Mix-her, een samenwerking met het festival “Tous les Genres sont dans la Culture” georganiseerd door Genres Pluriels.

De jaarlijkse mars tegen het geweld naar vrouwen is één van de niet-te-missen-data. We nodigen je dan ook graag uit om met ons mee te wandelen met onze Queer Crew om dit geweld een halt toe te roepen.

Het L-Festival geeft carte blanche aan Huis van De Mens om LGBTQI + -thema’s aan te kaarten alsook de invloeden van tradities en religies via een artistieke optreden gevolgd door een debat: “Naast mijn hart, mijn geloof en tradities”.

De jaarlijkse L-festival-fotowedstrijd komt terug met een nieuw thema: DYKES IN THE STREETS”! Waar zichtbaarheid op de voorgrond komt te staan en het nodigt uit de stad terug te winnen.

We nodigen je uit om Tahnee’s “One-lesbian show” te ontdekken, die een blik werpt op de wereld van vandaag en deze in vraag stelt; een wereld die rijk is aan diversiteit, cultuur, geslacht, seksualiteit!

Voor de filmliefhebbers onder ons is er het ontroerend en romantisch drama: “Disobedience”, om het biseksuele thema ter sprake te brengen tijdens het debat.

En zoals traditie het wil, sluiten we dit L-festival af met een onvergetelijke nacht met de beats van de ongelooflijk getalenteerde Dj-ettes.

 

***Van  22 november tot 1 december 2018*** 

Het volledige programma vind je hier: RAINBOWHOUSE.BE

Communiqué de presse Communiqué de presse Communiqué de presse Communiqué de presse

verwant

Focus op vrouwen

Culturele diversiteit

Identiteiten en genderexpressie

Cultuur en vrijetijdsbesteding