Agenda

BAD ASSolo – Senith (drag queer)

53, Rue du Marché au Charbon, 1000 Bruxelles
20:30 > 23:00
donderdag 02 mei 2019 >
donderdag 02 mei 2019

Drag is esthetiek, een vorm van kunst, het speelt met stereotypen, het is een maatschappijkritiek. Drag is een manier om mannelijkheid en vrouwelijkheid te spelen, ongeacht het geslacht. Drag is lichamelijk en lichamen provoceren soms een morbide nieuwsgierigheid, duizeligheid, ergernis, angst. Lichamen transformeren zichzelf, ze ruiken, nemen, vallen binnen, dringen door, kleden zich aan en kleden zich uit. Hoe zit het met lichamen die zich niet verbergen? Storen ze ? Nee, ze besmetten.

Laten we besmetten!

In de stijl van Senith ontdek je een heel persoonlijk verhaal van tien jaar drag-performer. We zouden kunnen zeggen Drag Queer .. Noch King, noch Queen, maar tussen de twee,  en natuurlijk, queer … Onder pruiken, snorren, pailletten, ombretta colli, virago, fems,revoluties en dromen, ontdek je een liefdesverhaal vol passie.

Senith

Senith is een drag artiest, organisator van workshops en evenementen,maar ook  al meer dan 10 jaar een activist. Ze was mede-oprichter van Eyes Wild Drag, een Italiaanse pioniersgroep in queer performance art. Senith experimenteert met genderrollen en erotische verbeelding, vormt de allereerste uitgevoerde kritiek  van de collectieve denkbeeldige constructie van het vrouwelijke (False Queen). Ze is art director van het tweejaarlijks internationaal festival GendErotica.

www.senith.org

verwant