In beeld

#sharethecolor

gepubliceerd 15 mei 2018

Op dinsdag 15 mei lanceren Brussels Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets en het RainbowHouse een grootschalige bewustmakingscampagne #sharethecolor die in het teken staat van gender- en seksuele diversiteit.

#sharethecolor is een sensibiliseringscampagne van equal.brussels, de directie gelijke kansen van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel, in samenwerking met het RainbowHouse. Deze campagne is gericht op het duurzaam sensibiliseren van de Brusselse bevolking met de bedoeling:

  • de stereotypen te bestrijden en de taboes te doorbreken die specifiek de “gemeenschappen” van LGBTQI+ (lesbiennes, gay, biseksuelen, transgenders, queer, interseksuelen, …) treffen
  • het respect te promoten voor de verschillende seksuele geaardheden, identiteiten en genderexpressies
  • de slachtoffers van discriminatie, pesterijen of gelijk welke vorm van geweld te wijzen op hun rechten en de mogelijkheden  om deze rechten te doen gelden
  • getuigen van geweld en discriminatie op te roepen om op de juiste manier te reageren en hun steun te uiten.

 

Jij wil ook jouw steun betuigen aan de LGBTQI+-gemeenschappen en strijden tegen de discriminatie die ze moeten ondergaan? Zet je daarom in voor én praat over gender- en seksuele diversiteit:

  • Lak de nagel van je pink in een kleur. Welke kleur je ook kiest, deze blijk van steun zal zeker reacties uitlokken. Het is een mooie manier om aan anderen te laten zien dat jij je engageert voor de campagne #sharethecolor!
  • Deel de hashtag #sharethecolor. Maak een foto van jezelf of met je vrienden en toon trots je gekleurde nagels. Vermeld de hashtag #sharethecolor om de foto viraal te laten gaan en anderen aan te sporen om hetzelfde te doen.
  • Deel de campagne met je vrienden, collega’s, familieleden of anderen. Open hun ogen voor de stereotypen en het geweld dat LGBTQI + -mensen te vaak ervaren.

Ontdek aangrijpende getuigenissen en ontroerende verhalen op de #sharethecolor 
officiële website:

#sharethecolor

verwant

Antidiscriminatie

Seksuele diversiteit

Identiteiten en genderexpressie

Inclusieve organisaties