In beeld

Persbericht: RainbowHouse Brussel staat samen met de sans-papiers!ten zonder papieren

gepubliceerd 19 juli 2021

Genoeg, regulariseer! RainbowHouse Brussel verbonden en staat de sans papiers bij!

Onze wereld verandert, onze steden en ons platteland ook. Wij zijn niet blind voor de benarde situatie van migranten zonder papieren. Het zijn mensen die hun land hebben verlaten, soms voor oorlog, soms voor een goed leven, soms voor hun seksuele geaardheid, hun genderidentiteit, binnenkort zullen het klimatologische redenen zijn hen op de vlucht doet slaan. Dit alles om te overleven. In hongerstaking gaan, in dorststaking gaan, is geen symbolisch gebaar: het is een noodkreet waarop onze volksvertegenwoordigers en regeringen nu een passend antwoord moeten geven.

In het België van vandaag hebben onze leiders vaak overhaast gehandeld, in noodgevallen. De sociale noodsituatie, de klimaat noodsituatie, de gezondheids noodsituatie. Vandaag verenigen wij, de Brusselse LGBTQIA+ verenigingen, ons om deze tragedie te voorkomen. Het is tijd voor onze leiders om dit verschrikkelijke scenario te stoppen. Jullie hebben schrik. Genoeg is genoeg. Regulariseer!

RainbowHouse Brussel heeft zich altijd ingezet voor een inclusieve samenleving en zal dat ook blijven doen. Zij zal blijven strijden voor ieder mens, hier in Brussel maar ook in Wallonië, Vlaanderen, Europa en elders in de wereld. Met “InQlusion” ondernemen we elke dag actie om migranten en vluchtelingen te begeleiden en te wijzen op de grondrechten die hen toekomen, hier, in Brussel en elders.

Zoveel drama’s raken ons, individueel en collectief. Alles is met elkaar verbonden en mobilisatie moet onverschilligheid overwinnen. Het is een kwestie van mensenlevens. In de Begijnhofkerk, net zoals in de Middellandse Zee, sterven mensen voor papieren.

Wij zullen dinsdag een minuut stilte houden om stil te staan bij en hulde te brengen aan de doden.

We zullen woensdag ook een minuut lawaai maken, om te helpen voorkomen dat het zich opnieuw voordoet.

Papieren hebben betekent een identiteit hebben. Het betekent dat u uw kennis, vaardigheden en kwalificaties kunt inzetten ten dienste van uw land (bijvoorbeeld in gezondheidsdiensten bij de aanpak van een pandemie of overstromingen).

In het RainbowHouse zal deze hele week een vlag wapperen. Deze zal wit zijn. De vlag van leven, hoop en solidariteit.

Doneer voor de slachtoffers van de overstromingen, teken petities voor de sans papiers, laten we alles doen voor leven en waardigheid. Het is dringend.

LGBTQI+ zijn, dat is Brussels, Vlaams, Waals, sans papiers,… zijn.

Alles is met elkaar verbonden.

www.wearebelgiumtoo.be

RainbowHouse

verwant