In beeld

Het L-Festival zet weer de stad in vuur !

gepubliceerd 19 november 2019

Een paar dagen voor de opening van het L-Festival, geeft het RainbowHouse Brussels een beeld van de hoogtepunten die zich zullen afspelen in hartje Brussel.

Het start op donderdag 21 november vanaf 19 uur met de vernissage “DYKES got talent – 5 years of L-Festival Photocontest” in het RainbowHouse. Om 21 uur worden de filmliefhebbers verwacht voor de projectie van de langspeelfilm “Carmen y Lola”, gerealiseerd door Arantxa Echevarría, in Cinéma Aventure

Dan volgen er elke dag performances en ateliers: een Cabaret Fluide(s) bij Cabaret Mademoiselle, de projectie van de film Colette, en workshops zoals: Trans pour les nul.le.sDrag King Workshop of Radical Self-Care, de L-Tour stelt een bezoek voor om het historisch centrum te herontdekken vanuit een queer gezichtspunt, en dan vermelden we nog het concert van Pompon Sauvage, de Lesbische Quiz, of de Super-Brunch

Voor wie gebeten is door queer Stand-up, hebben we twee onuitgegeven spektakels op het programma ! Je kan 4 actrices bewonderen op de scène van het Cultureel Centrum van de Rijke Klaren, op zaterdag 23 november. Het tweede spektakel zal doorgaan in het Cultureel Centra Garcia Lorca op 27 november.  

Het L-Festival organiseert opnieuw een PowHer Day, een dag waarop de verenigingen en collectieven van vrouwen (en gemengd), lid van het Rainbowhouse, in het licht worden gezet. Zij komen de activiteiten voorstellen die ze organiseren voor vrouwen die lesbisch, bi, trans en feministisch zijn.

En er komt een feestelijk eind aan het festival, in samenwerking met het collectief MISFITTE, in alle schoonheid en met veel toeters en bellen in LaVallée, de avond van  30 november. Afspraak op de internetsite van het RainbowHouse om heel het programma te ontdekken.

De grote lijnen van het L-Festival 

Sedert zijn ontstaan geeft het L-Festival zichtbaarheid aan vrouwen die queer zijn, en biedt het safe spaces aan, waarin de lesbische, bi en trans kunst van alle verschillende artistieke disciplines tot recht kan komen en de bewegingen van vrouwen die queer zijn kunnen kennis maken.

Lijst van partners van het L-Festival 2019

huisvandeMens, equal.brussels, Pink Screens, Misfitte, Crazy Circle, de Stad Brussel

het hele programma over: 

*Site : http://rainbowhouse.be/nl/projet/l-festival-2019/

*Facebook : https://www.facebook.com/pg/LFestivalBrussels/about/?ref=page_internal

*Follow us on Instagram : https://www.instagram.com/rainbowhouse_brussels/

verwant