In beeld

analyse van politieke programma’s – verkiezingen 2024

gepubliceerd 3 juni 2024

De verkiezingen komen eraan en het ziet ernaar uit dat, naargelang de uitslag, die antwoorden moeten bieden aan de vele verwachtingen van de gemeenschap inzake LGBTQIA+ politiek. Er is vooruitgang geboekt maar er valt nog heel wat te doen.

Even terugkomen op de actie van het RainbowHouse in termen van politiek pleidooi.

Na heel wat weken van dialoog werd eind 2023 een memorandum opgesteld en doorgespeeld naar de verschillende politieke formaties.

Hier kan je dat document vinden : Mémorandum

Het Rainbowhouse heeft ook verschillende partijen ontmoet om hun aandacht te vestigen op de zwakheden die er nog zijn inzake de strijd tegen geweld, de lgbtqia fobie, gezondheidszorg en ook inclusiviteit. Sommige van die punten hebben hun weg gevonden naar de verkiezingsprogramma’s.

De media analyseerden ook de programma’s van de partijen over LGBTQIA+-kwesties, zie bijvoorbeeld hier

En uiteindelijk, toen de partijen hun kandidatuur stelden voor deelname aan de Brussels Pride, hebben we hen een vragenlijst (scan) gegeven die de kracht en de zwakke punten van elke formatie aantonen het zo het debat aanwakkeren. De resultaten van die scan zijn hieronder te vinden.

Het debat voor de verkiezingen biedt ons nog een moment om de partijen te bevragen en wij verwachten concrete antwoorden op onze vragen en de naar voor gebrachte problematiek.”

 

Scan van politieke partijen

verwant