Agenda

Vernissage “Backstages” & Opening PrideFestival 2020

42 rue du Marché au Charbon
19:00 > 01:00
zaterdag 12 september 2020
Vernissage “Backstages” & Opening PrideFestival 2020
Prix / Prijs / Price : gratuit / gratis / free
Langue / Taal / Language : FR, NL, EN
Inscription / Inschrijving : /
Accessibilité / Toegankelijkheid / Accessibility * : escaliers à l’entrée et/ou aux toilettes / trappen aan de inkom en/of toiletten / stairs at the entrance and / or toilets

========================================

Kom mee het begin van het PrideFestival vieren met de vernissage van de prachtige tentoonstelling van Deborah Gigliotti, “Backstages”!

Op het programma:
– 19 uur opening van de deuren
– 20 uur speeches

– 20u30 presentatie van de tentoonstelling door de kunstenares Deborah Gigliotti.

Deze foto tentoonstelling brengt beelden van de coulissen van burlesk cabaret, transformisme en Brusselse “Drag” . 5 jaar lang heeft deze artieste het privilege gehad om op te vangen wat er gebeurt achter gordijnen, panelen, trappen en muren tussen de coulissen en de scène.

Van Manko en Cabaret Mademoiselle via chez Maman heeft ze overal in de coulissen rondgelopen, tussen de pruiken, pluimen en glitter. Dat moment heeft ze vereeuwigd, de transformatie, de verandering. Lippen die gevormd worden, een rok die alles subliem maakt, een hakje dat je hoger doet lijken. Een parfum dat het einde betekent van een persoon en het begin van een personnage. Alles om je te vermaken, amuseren, verwonderen maar ook doen nadenken over diverse en belangrijke dingen.

Van Maman tot Lolly Wish en Jean Biche, Mademoiselle Boop en vele getalenteerde artisten, kom ze ontdekken en herontdekken die internationaal beroemde artisten die het succes maken van al die cabarets.

=============

* Toegankelijkheid:
Dit heeft te maken met de bereikbaarheid voor personen met een beperkte mobiliteit . Dit jaar, zetten we een systeem van “buddies” op poten voor wie graag begeleiding krijgt van een vrijwilliger. Meer info op http://rainbowhouse.be/nl/projet/pride-festival/


Disclaimer COVID19:
Alle PrideFestival activiteiten zijn nog steeds aan verandering onderhevig. Alle wijzigingen zullen worden gecommuniceerd op de Facebook-evenementen, evenals op de RainbowHouse-website.

verwant

Seksuele diversiteit

Culturele diversiteit

Cultuur en vrijetijdsbesteding