Agenda

Together against Femicides, Lesbophobia and Biphobia

Place de la Monnaie
18:30 > 19:30
dinsdag 24 augustus 2021 >
dinsdag 24 augustus 2021

Op zaterdag 14 augustus 2021 werden twee vrouwen, Nathalie Maillet, directrice van het circuit van Spa-Francorchamps, en haar lief Ann Lawrence Durviaux, advocate en professor in de rechten aan de universiteit van Luik, in Gouvy doodgeschoten door een man, Franz Dubois, de echtgenoot van Nathalie Maillet (in echtscheidingsprocedures).

Deze tragedie, die vaak als een nieuwsitem wordt gepresenteerd, wordt ook vaak geromantiseerd door de problematische karakterisering van een “crime passionel”, symptomatisch voor een samenleving waarin voor moord in een huwelijkscontext verzachtende omstandigheden kunnen worden gevonden.

❌ Deze dubbele moord was geen familiedrama. Het was geen passionele misdaad.
Het was een dubbele vrouwenmoord.
❌ Men doodt niet uit jaloezie, men doodt niet uit liefde: men doodt omdat men zich gerechtvaardigd voelt om te doden.
❌ Vandaag vragen wij om krachtige maatregelen, om een echte verandering en om de media de dingen te laten benoemen voor wat ze zijn.

Om solidariteit te tonen en geweld aan de kaak te stellen, organiseren verschillende LGBTQI+ en feministische verenigingen en collectieven een actie op dinsdag 24 augustus 2021 om 18.30 uur, Place de la Monnaie.

Op de agenda:
18:30: start
toespraken van feministische en LGBTQI+-verenigingen en -collectieven
voorlezen van de namen van vrouwen die in 2021 in België het slachtoffer werden van vrouwenmoord
minuut stilte & minuut lawaai
slam en het lezen van teksten
7pm: einde

U bent een feministische/LGBTQI+ vereniging en u wilt toegevoegd worden als mede-organisator? Of wil je een paar woorden zeggen tijdens het eerste deel van de actie? Neem contact op met delphine@rainbowhouse.be

Wil je een gedicht voordragen, een slam doen, een relevante tekst voorlezen? Neem contact op met delphine@rainbowhouse.be

👥 maximaal 200 personen ter plaatse

verwant