Agenda

PRIDE WEEK

RainbowHouse woensdag 10 mei 2023 >
vrijdag 19 mei 2023

Van 10 tot 19 mei wordt de stad Brussel aangekleed in haar meest inclusieve kleuren voor de Pride Week! 

Wat is de Pride Week? Tien dagen gewijd aan debatten, voorstellingen, uitwisselingen en reflectie over LGBTQIA+-kwesties. De focus ligt op de valorisatie, inclusiviteit en zichtbaarheid van deze gemeenschappen. 

Herinnering: het thema van de Brussels Pride – Belgian & European Pride is dit jaar “Protect the Protest”. In navolging van een campagne van Amnesty International wil het thema ons herinneren aan het belang van protest als motor van verandering, dat nog te vaak wordt bedreigd. 

Leden van de LGBTQIA+-gemeenschap en hun bondgenoten worden uitgenodigd om zich te uitdrukken, vragen te stellen en zich te vermaken rond genderidentiteiten, de problemen van de LGBTQIA+-gemeenschap en het thema van de Pride van dit jaar. Verschillende sprekers komen aan het woord, of ze nu uit de wereld van activisme, cultuur, kunst, sport, enz. komen. 

Er zal een creatieve en participatieve ” sign workshop ” worden gehouden ter voorbereiding van de mars die op 20 mei in de namiddag zal plaatsvinden.

Het gedetailleerde programma van de week wordt binnenkort bekendgemaakt. 

Dit evenement wordt georganiseerd door Rainbow Corporate and Pride, in samenwerking met Les Grands Carmes en RainbowHouse.

Er zullen ook evenementen plaatsvinden op andere culturele locaties in Brussel, maar ook in Vlaanderen en Wallonië.

Het programma is ook te vinden op de Pride website (https://www.brusselspride.eu/nl/home) en op onze facebookpagina (https://www.facebook.com/RainbowCorporatePride). 

Wil je op deze dag als vrijwilliger de kleuren dragen of helpen bij de organisatie, vul dan een van de formulieren in op https://www.brusselspride.eu/nl/home.

Bent u een lokale overheid of een bedrijf dat ondersteuning en opleiding nodig heeft: stuur uw vragen naar corporate@rainbowhouse.be

 

Meer informatie nodig? Stuur uw vragen naar corporate@rainbowhouse.be

 

Met de steun van :

Stad van Bruxelles

Cocof

n-Brussel

verwant