Agenda

Langage de bataille – atelier d’écriture et scène slam

Rue du marché au charbon 42
18:00 > 21:00
zondag 05 mei 2019 >
zondag 05 mei 2019

Nieuwsgierig? Ik vertel het je. Een atelier is zoals een laboratorium, een speelplein met enorme gereedschapskisten en veel speelgoed en zeker zonder dogma, zonder meesters, zonder hiërarchie. Het klopt dat ik het atelier animeer, maar ik schrijf ook, zoals iedereen, zoals jij, en geef je hefbomen om indien nodig je belemmeringen uit de weg te ruimen, je te inspireren, en zo je eigen schrijfkracht te kunnen opbouwen.

Konkreet:

Het atelier duurt zo’n drie uur, alles bij elkaar, zelfs de pauzes, de stommiteiten, de schermutselingen, de vragen en mijn antwoorden die al even konkreet en helder zijn als die van een kungfu meester. Verwacht je aan plastische creatie, muziek, objecten, teksten, beeld, projectielen… allemaal plezant materiaal, alles kan, niks is voorspelbaar. Verwachte je aan delen, samenwerken, maar met ook je eigen persoonlijke en private papierknipsels, je eigen kleine kamer, jouw hoofdkwartier, je burcht, je citadelle. En aan het eind vieren we onze creaties, lezen we ze, tenzij je dat niet wil, en we vieren de creativiteit en overwinning van iedereen.

Langage de bataille /Strijd taal  is een atelier dat draait rond het thema strijd, gevecht, oorlog, conflict. Ver van therapeutisch schrijven? Misschien… naar de duivel met de kunst therapie, de welzijns composities, de yoga literatuur en de taichi poëzie, ruimte voor woede en woorden die slaan en hakken, die verpulveren en verhakkelen, vloeibaar maken en verstuiven. Want in elk van onze levens is er strijd, en hebben we tegelijkertijd zinnen nodig om die te vertellen en te beleven.

Gratis toegang, maar best reserveren

: festival@rainbowhouse.be

20 personen of 25 maximum

verwant