In beeld

Una Mujer Fantastica: doe mee aan de wedstrijd

gepubliceerd 18 januari 2018

Genres Pluriels

Het bioscoopjaar 2017 is ongetwijfeld gekenmerkt door de titel: Una Mujer Fantastica.

De speelfilm van de Chileense regisseur vertelt het verbazingwekkende en bijzonder opvallende verhaal van een jonge transvrouw die vecht tegen de uitsluiting in de Chileense samenleving.

“Una Mujer Fantastica” heeft de regisseur Sebastian Lelio en zijn medewerker Gonzalo Maza de prijs voor het script en een Teddy-award voor films met LGBT-thema verdiend. Ter gelegenheid van de DVD-release, organiseert het RainbowHouse een wedstrijd waar u kans maakt om een exemplaar te winnen.

Synopsis: De transseksuele Marina en haar twintig jaar oudere vriend Orlando zijn verliefd, gelukkig en bezig een gezamenlijke toekomst op te bouwen. Maar wanneer hij plotseling komt te overlijden, is het leven zoals Marina dat kende plotseling voorbij. Tijd om te rouwen wordt haar niet gegund. Zowel de doctoren als zijn familie zijn argwanend over haar exacte rol bij zijn dood. Terwijl er een onderzoek wordt gestart, sluit zijn familie -die de relatie nooit heeft geaccepteerd- haar volledig buiten. Ze is niet welkom op de begrafenis en wordt zijn appartement uitgezet. Marina laat zich echter niet zomaar buitenspel zetten en vecht voor haar recht om zichzelf te kunnen zijn.

Recensies gepubliceerd in de pers:

Humanité: “De aangename verrassing van de zomer.

Figaro: “Gedragen door de dromerige muziek van Matthew Herbert, ontsnapt het verhaal aan sociaal realisme. Marina is een lichaam in de stad, altijd in beweging, onder zware stress. Ze geeft niet op, ze gaat door.”

Monde: “Een mooie film, hard, compromisloos en sensueel.”

La Voix du Nord: “Esthetisch en verfijnd, de enscenering doet ons ingetogen binnentreden in de intimiteit van Marina die gewoon afscheid wil nemen van de man van haar leven.

Na de energieke “Gloria” heeft Sebastián Lelio net zijn debuut gemaakt in de grote divisies met aan zijn arm een film en een buitengewone vrouw.”

Doe mee aan de wedstrijd- met loting op 24 januari:
  • Via e-mail: stuur uw naam en voornaam Een fantastische vrouw op het e-mailadres Oumayma@rainbowhouse.be
  • Via facebook: geef commentaar op het bericht met uw voornaam

Succes!