In beeld

RainbowHouse Brussels richt zich tot de kandidaten!

gepubliceerd 25 juni 2018

Gemeenteraadsverkiezingen 2018: RainbowHouse Brussels richt zich tot de kandidaten!

Ter voorbereiding van de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober heeft RainbowHouse Brussel politieke eisen uitgewerkt, die beschikbaar zijn op onze website. Deze eisen zijn bekendgemaakt sinds de Belgian Pride in mei. De Belgian Pride had als thema ‘Your Local Power’ en spoorde aan om de lokale autoriteiten aan te spreken.

Onze koepel stuurt nu aan de kandidatenlijsten een nauwkeurige en open vragenlijst die ons de mogelijkheid biedt om de verbintenissen te evalueren en te publiceren van personen en partijen die hopen om hun verantwoordelijkheid te mogen nemen in onze 19 gemeenten voor de gemeentelijke legislatuur 2018-2024.

De RainbowHouse-vragenlijst zal voor kandidaten een middel zijn om hun originele projecten voor te stellen. Tevens kunnen ze ook tonen hoe goed ze op de hoogte zijn van hun gemeenschap. Het biedt ruimte voor vrije meningsuiting en maakt het mogelijk om aan te geven wat er al bestaat, welke eisen de kandidaten stellen en hoe dringend elk project is (op korte, middellange of lange termijn).

Om gelijkheid tussen de kandidatenlijsten te garanderen, zal het RainbowHouse de ontvangen reacties als volgt verwerken:

  • RainbowHouse zal alleen antwoorden publiceren die zijn ingediend via gemeentelijke kandidatenlijsten. Het is op dit niveau dat de keuze van de kiezers zal worden gemaakt, in een lokale context die varieert naargelang de resultaten van de aftredende colleges en de lokale situatie. Het antwoord kan door een kandidaat worden verzonden indien deze persoon namens de hele lijst spreekt.
  • De antwoorden zullen zowel per gemeente als per partij beschikbaar zijn. RainbowHouse publiceert regelmatig analyses over het aantal antwoorden en de kwaliteit hiervan.   
  • Het RainbowHouse zal in geen geval een standpunt innemen ten gunste van een bepaalde partij.

 

Het RainbowHouse nodigt u uit om van eind juli tot 14 oktober de antwoorden die zijn ingediend te raadplegen op haar website.

 

De vragenlijst kan op deze pagina gedownload worden in Word- en PDF-formaat en via de link in het Nederlands.  

 

Vragenlijst (pdf)

Vragenlijst (word)

verwant

Antidiscriminatie

Seksuele diversiteit

Gezinnen en ouderschap

Onderwijs en jongeren