In beeld

Het PRIDEFESTIVAL 2020 is alweer voorbij!

gepubliceerd 28 september 2020

Genres Pluriels Tels Quels asbl Ex Aequo UTOPIA_BXL Alias L-Tour

                                                                        DANK U!

 

Deze 16e editie #WeCare begon in stijl met de opening van de prachtige tentoonstelling “Backstages” van Deborah Gigliotti. Het werd gevolgd door 26 evenementen waaronder 4 documentaire films, 2 toneelstukken, talrijke workshops en conferenties, voorstellingen en meer. Dit alles in 3 talen. Maar bovenal was het twee weken van queer, culturele en feestelijke gebeurtenissen. En dankzij jou was het een succes.

 

Opening van het PrideFestival 2020 met de tentoonstelling "Backstages" van Deborah Gigliotti. Foto van Claire Heckly
Opening van de tentoonstelling "Les Tasses" van Marc Martin.

 

 

We willen iedereen bedanken; de vrijwilligers, die bij elk evenement aanwezig waren. De artiesten, die ons lieten dromen door hun werken en voorstellingen. De fotografen, die die mooie momenten vereeuwigd hebben. Onze partners Huis van de mens, de stad Brussel, Equal Brussel, de federatie Wallonië Bruxelles. Onze sponsors ViiV healthcare, MSD, Gilead. Onze lidverenigingen, Genres pluriels, Ex-Aequo, Utopia, Tels quels, Alias, L-Tour,… Ook dank aan The Crazy Circle, de Beursschouwburg, LaVallée en het cultureel centrum Jacques Franck.

En tot slot, dank aan de gemeenschap en vooral u!

 

Foto van Claire Heckly
Opening van de tentoonstelling "Les Tasses"
Conferentie "What about lesbian spaces?". Foto van Claire Heckly
Conferentie "What about lesbian spaces". Foto van Claire Heckly

 

 

We zijn er trots op dat we deze editie ondanks de huidige gezondheidscrisis hebben kunnen realiseren. Na deze paar moeilijke maanden was het nodig om samen te komen, om elkaar te ontmoeten, om elkaar te verbinden. We hebben ons best gedaan om u dit te laten doen en we zijn blij dat we hieraan een bijdrage hebben kunnen leveren. Helaas was de ruimte soms beperkt en waren veel evenementen sold out. Voor degenen die niet in staat waren om sommige evenementen bij te wonen, of voor degenen die ze graag willen herleven, dankzij ons digitaliseringsplan, zullen niet minder dan 10 evenementen zeer binnenkort opnieuw worden uitgezonden.

 

"Les dessous lesbiens de la chanson". Foto van Claire Heckly
Conferentie van Brave New You over hate speech tegen LGBTQI+ mensen
"The Dead Ladies Show". Foto van Beniamin Boar
Openlucht bioscoop voor "Lola vers la mer"

 

 

 

Het PrideFestival maakte het mogelijk om de LGBTQI+ belangstelligen in de pers te zetten. En het liet ook toe om de initiatieven van de stad Brussel in de kijker te zetten, zoals haar LGBTQI+-actieplan 2020-2022 met de knop alert-campagne van de politiezone van Elsene of de regenboog voetgangersoversteekplaatsen in de gemeente Sint-Gillis

 

Dus nogmaals bedankt en tot volgend jaar voor een nieuwe editie van PrideFestival!

Opening van de tentoonstelling "Les Tasses"
"Queer up the stage". Foto van Claire Heckly
"Queer up the stage". Foto van Claire Heckly
"Closing Party". Foto van Mayra Xavier