Agenda

Trans pour les Nul.le.s

Genres Pluriels RainbowHouse Brussels - Zaal Lollepot - Lollepotstraat 3
18:30
woensdag 29 november 2017

De transgenders, wie zijn ze ? Welke vragen stellen ze zich, wat is hun transitietraject, wat beleven ze ? Welk soort discriminatie komen ze tegen en waarom ? Wat zijn de gevolgen en effecten van het huidige juridische/wettelijke kader wat de mensenrechten betreft?

>> Sinds we klein zijn, kregen we te horen dat een mens ofwel een « meisje » ofwel een « jongen » is. Tijdens de wetenschaplessen op school leerden wij dat er mannelijke en vrouwelijke wezen waren … verder ging het niet. Is het eigenlijk zo eenvoudig ? Verwijzen de wetenschappen naar de echte realiteit en alle mogelijkheden ?

>> Tijdens een gesprek of in de media horen we vaak de woorden homo, lesbienne, gay, hetero, trans*, geaardheid, genderidentiteit, enz. Maar wat betekent dat precies ?

De maatschappij doet een aantal geloven en vooroordelen voortbestaan. Dit benadeelt de mensen die niet aan de normen van de simplistische schema’s voldoen. In de meeste gevallen zijn deze schema’s beledigend en pejoratief. De transgenders in het bijzonder worden daarmee geconfronteerd.

Het doel van dit workshop « Trans* voor de dummies » is de mensen op een gezellige en interactieve manier over de transidentiteiten te sensibiliseren. Het is ook de bedoeling om te tonen hoe de sociale normen en stereotypen tot discriminatie en uitsluiting kunnen leiden.

Gratis
15 plaatsen
Workshop in het frans
Voor vrouwen en transpersonen
Inschrijving vereist: contact@genrespluriels.be

https://www.genrespluriels.be/

De L-Festival is een les-bi-trans en feminist festival georganiseerd door de RainbowHouse Brussels

Het volledige programma op onze facebook pagina

verwant