Agenda

Solidair zijn met de gekke kruidenier

Bruxelles, salle Marsha P. Johnson zaterdag 15 mei 2021

Op maandag en zaterdag van 14 tot 18u, collectie van voedsel voor distributie aan de LGBTQI+ gemeenschap

Sedert nu al 12 weken organiseren we de solidariteit in de LGBTQI+ gemeenschap. Ken, Denis en Nordine, samen met heel wat vrijwilligers organiseren deze hulpverlening, die gekke kruidenier wanneer ze kunnen , twee namiddagen per week. Met de hulp van vrijwilligers kunnen ze met Ex Aequo ook advies en testing aanbieden.

Zo kunnen we aan gemiddeld zo’n 100 personen basis producten aanbieden om deze krisis door te komen.

Onze groep getuigt : « Onze LGBTQI gemeenschap gaat zoals iedereen door een moeilijke periode en we weten dat het soms moeilijk is voor LGBTQI+ personen om naar de klassieke instellingen te gaan die aan voedselhulp doen. Daarom wilden we ons organiseren om mensen te steunen met de LGBTQI+ solidaire actie « Rainbow Brussels Support » en werden de permanenties van de gekke kruidenier gestart.

We zijn geen sociale werkers, we komen vanuit alle mogelijke hoeken en we wilden gewoon onze gemeenschap steunen.

 

Zo werken we:

– We verzamelen duurzame spullen door een oproep te doen op onze Facebook pagina die we maakten voor ons intitiatief Brussels Rainbow Support

– die vullen we aan met aankopen mogelijk gemaakt door giften

– de logistiek en de verdeling kan twee keer per week (maandag en zaterdag van 14u tot 18u) in het lokaal dat het RainbowHouse ons heeft gegeven sinds februari 2021 in de Lollepotstraat 3. »

 

Dringend nodig is :

 

Blikjes groenten, rijst en pasta, bolognaise saus, koffie en thee, chocolade repen, blikjes tonijn en sardientjes, melk en suiker, douche gel en shampoo

verwant