Agenda

Opening L-Festival & Tentoonstelling

RainbowHouse Brussels - Bar
19:00
donderdag 23 november 2017

Tentoonstelling : Rose Butch & Meg Allen

Lesbiennes van alle landen, bisexuelen in alle kleuren, queers met brillen, pansexuele gloge-
trotters, trans’ cinefielen, feestelijke feministen, verbondenen van alle genres, dit L-Festival is voor u!

Dit jaar in het programma van de L-Festival hebben we voor jullie in petto: Butchs & Food.
En om Butches te vieren in al hun diversiteit en schoonheid openen we deze L-Festival 2017 met de dubbele tentoonstelling van Rose Butch en Meg Allen.

★ Rose Butch is een schilderes ambachtsvrouw en militante. Haar kleurrijke schilderijen spreken over sexistisch, LGBT en racistisch geweld. Ze tonen ook beelden van mensen die in de mainstream media onzichtbaar zijn en sterk aan het zwijgen worden opgelegd. Het werk van Rose Butch is eerst en vooral een uitnodiging omzich uit te spreken, te creëren en zich te mobiliseren. Ze woont en schildert in Brussel.

De series “Butch not dead” toont mensen waarvan de gender en seksueel identiteit een invloed hebben nagelaten op de persoonlijke en artistieke ontwikkeling van Rose Butch. De gender subversie zoals uitgewerkt door historische namen zoals Claude Cahun, Romaine Brooks of Anne-Marie Schwarzenbach antwoord op die manier op dat van de omgeving van de artiste, en brengt haar terug op haar eigen beleving van gender en lesbianisme die zich met haar “butchiness” manifesteert.

★ Meg Allen is een fotografe, avonturierster en artiste die geboren is in San Francisco. Haar series “BUTCH” werd gedeeld door The Huffington Post, i_D Magazine, KQED Arts, BuzzFeed, DapperQ…
Ze houdt van goede verhalen en gaat op reis wanneer ze kan. Ze heeft avontuur liever dan stabiliteit en kwaliteit liever dan quantiteit. Ze woont tegenwoordig in Oakland, California.

BUTCH viert deze die hebben gekozen om te bestaan en zich te identificeren buiten binarisme. BUTCH is een exploratie. BUTCH is een eerbetoon aan alle dykes, mannelijke lesbiennes. BUTCH is een uitgestrekte hand aan alle baby butchs, jonge milintanten, gender queers, aan lesbiennes die blijven bloeien buiten de sociale normen.

Gratis drank en fingerfood

Het volledige programma op onze facebook pagina

verwant