Agenda

Ihsane Jarfi Dag

Place de la Monnaie
17:00 > 20:00
donderdag 17 mei 2018

De Ihsane Jarfi Stichting en de drie regionale koepels van LGBTI+ verenigingen (RainbowHouse Brussels, çavaria en Arc-en-ciel Wallonie) nodigen u uit op donderdag 17 mei 2018 voor de Ihsane Jarfi Dag. Een herdenkingsmoment om te strijden tegen discriminatie op basis van genderidentiteiten, sesksuele oriëntaties, herkomst en culturele en religieuze identiteiten.

Om nooit te vergeten: Ihsane, jonge dertiger van Marokkaanse origine, werd vermoord in Luik in 2012. Na deze homofobe moord heeft zijn vader, Hassan Jarfi, een stichting in het leven geroepen die tot doel heeft te strijden tegen discriminatie die leidt tot haat en geweld.

www.fondation-ihsane-jarfi.be

Dit jaar vindt de herdenkingsmars plaats in het centrum van Brussel op 17 mei. Wij verwelkomen u op het Muntplein vanaf 17 uur, aan de voet van het podium. Op dit buitenpodium volgen speeches, getuigenissen, optredens en concerten elkaar op.

Langs het parcours van de herdenkingsmars zal een street-art muurschildering het trotse en serene portret van Ihsane tonen. Met het innemen van deze publieke ruimte en met de hedendaagse herinnering aan Ihsane, zullen liefde en respect de sleutelwoorden van de dag zijn. Wij willen zichtbaar zijn in de publieke ruimte en zoveel mogelijk mensen raken, om met meerdere stemmen een bericht van hoop te brengen op een betere wereld en de waarde van diversiteit te beleven.

In aanloop naar deze dag zullen sensibiliserings-bijeenkomsten plaatsvinden in Brusselse scholen en jeugdhuizen. In lijn met de doelen van de Ihsane Jarfi Stichting, willen wij de jeugd betrekken, die de toekomst draagt, en de herinnering overdragen teneinde nooit meer te vergeten!

 

Facebook: https://www.facebook.com/events/146565029346303/

 

 

Artwork : Anthea Missy
https://www.antheamissy.com/

verwant