Agenda

Happy Birthday Marsha + Sins Invalid

Place de la Monnaie 6, 1000 Bruxelles, Belgique
19:00 > 22:00
vrijdag 10 mei 2019 >
vrijdag 10 mei 2019

Film discussions : Stonewall & accessibility

Projection de deux courts-métrages, avec panel de discussion à la fin. Vertoning van twee korte films, met een paneldiscussie op het einde. Two short films with a panel discussion at the end


—-Donation libre / Free donation / Vrije bijdrage—-

Réservations obligatoires / Reserveren verplicht:

festival@rainbowhouse.be


–       Happy Birthday, Marsha !

Happy Birthday, Marsha! is een film over het leven van de iconische transgenderartiest en -activiste Marsha “Pay it No Mind” Johnson voordat ze in 1969 de Stonewall Riots in New York City ontketende.  Geschreven en geregisseerd door Reina Gossett en Sasha Wortzel.


–       Sins Invalid

Sins Invalid is een documentaire over een performance project van kunstenaars met een beperking, waarbij kunstenaars van kleur en kunstenaars die genderqueer/gendervariant zijn  centraal staan. Sinds 2006 hebben de performances de seksualiteit, schoonheid en het lichaam van mensen met een beperking onderzocht. Sins Invalid creëert naast een eerste opening om de taboe-onderwerpen seksualiteit en handicap te bespreken, ook het nieuwe paradigma: disability justice.


De filmvoorstelling is in het Engels. We moedigen je aan om tijdens het groepsgesprek de taal te gebruiken die jou het beste ligt.

MuntPunt is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Laat iets weten mocht je specifieke noden hebben, zodat we die samen kunnen bespreken.


Respect en inclusiviteit: dit event is een safe space voor mensen van kleur, mensen met een beperking of handicap en queer en trans personen. Racisme, ableïsme, queer/transfobie, seksisme en andere ismes horen hier niet thuis.

verwant