Agenda

Gender Troubles : The Butches

RainbowHouse Brussels - Zaal Lollepot - Lollepotstraat 3
19:00
donderdag 30 november 2017

De L-Festival 2017 viert butch vrouwen! Vanavond, projectie van een documentaire waar Butches centraal staan > Gender Troubles:The Butches.
In samenwerking met Pink Screens / Genres d’à Côté.

In tegenstelling tot populaire mythes, lesbisch Butches zijn geen vrouwen die zonder succes proberen vrouwelijk te zijn. Ze zijn geen rebellen, nog willen ze mannen naapen. Het zijn authentieke vrouwen die zich gedragen op een manier dat de maatschappij ziet als enkel voor de mannen. Terwijl lesbiennes en gays genieten van algemene aanvaarding van de maatschappij, deze tolerantie is gelimiteerd tot de mensen die lijken op hun hetero counterparts: vrouwelijke vrouwen en mannelijke mannen. De vrouwen in de film onderzoeken en dagen de assumpties van de maatschappij
uit over gender rollen . Ze tonen de moed dat je moet hebben om jezelf te zijn. Hun stijd toont hoe iedereen, achteloos van seksuele oriëntatie, is onderdrukt om in overeenstemming te zijn aan beperkende gender standaarden.

Van Lisa Plourde
Met Alison, Stacy, Sasha, Lisa, Lenn
Ondertitels FR
USA, 2016, 0u54

Gratis.
Open voor iederen

In het kader van ons “Butch” thema, de niet te missen vernissage van het dubbel expo Rose Butch en Meg Allen op 23 november en het feestje “Butch and Bears: a love party” op 30 november.

De L-Festival is een les-bi-trans en feminist festival georganiseerd door de RainbowHouse Brussels.

Het volledige programma op onze facebook pagina

verwant