Agenda

Finishing tentoonstelling Buchs // Rose Butch & Meg Allen

RainbowHouse Brussels - Bar
19:00
woensdag 24 januari 2018

Op het L-Festival, afgelopen november, nodigde het RainbowHouse u uit om de werken van Rose Butch & Meg Allen te (her)ontdekken in een duoshow ter ere van BUTCHS.

De tentoonstelling loopt ten einde en om opnieuw het genoegen te hebben deze te bewonderen, nodigt het RainbowHouse u uit voor de FINISHING van de tentoonstelling, deze woensdag 24 januari van 19u tot 21u, met chips en cava.

En aangezien goed nieuws nooit alleen komt, zal de kunstenares Rose Butch aanwezig zijn. Dit is een kans om een van haar werken aan te kopen!

★ Rose Butch is een schilderes ambachtsvrouw en militante. Haar kleurrijke schilderijen spreken over sexistisch, LGBT en racistisch geweld. Ze tonen ook beelden van mensen die in de mainstream media onzichtbaar zijn en sterk aan het zwijgen worden opgelegd. Het werk van Rose Butch is eerst en vooral een uitnodiging omzich uit te spreken, te creëren en zich te mobiliseren. Ze woont en schildert in Brussel.

De series “Butch not dead” toont mensen waarvan de gender en seksueel identiteit een invloed hebben nagelaten op de persoonlijke en artistieke ontwikkeling van Rose Butch. De gender subversie zoals uitgewerkt door historische namen zoals Claude Cahun, Romaine Brooks of Anne-Marie Schwarzenbach antwoord op die manier op dat van de omgeving van de artiste, en brengt haar terug op haar eigen beleving van gender en lesbianisme die zich met haar “butchiness” manifesteert.

***
Volgende Tentoonstelling op 30 januari: Samuel N’sengi

verwant