Agenda

Debat over LGBTQIA+-kwesties – Verkiezingen 2024

KVS Brussel
18:30
dinsdag 04 juni 2024

De verkiezingen komen eraan.

Er zijn heel wat vaststellingen en er blijven veel vragen. Over de toekomst, de eisen en wat LGBTQIA+ personen nodig hebben tegenover de opkomst van lgbtquia-foob geweld. Zal de toekomst gunstig en safe zijn voor al wie queer is ?

Bij de Brusselse Pride hebben we kunnen duidelijk maken wat onze verwachtingen zijn en de aandachtspunten van een groot deel van onze gemeenschap. En dat aan de aanwezige media en politici. We hebben de programma’s en de vragenlijsten van de verschillende formaties bekeken.

Tot aan de verkiezingen, maar ook daarna, is het belangrijk om de aandacht van de partijen die aan de macht komen te vestigen op de politiek die dient gevoerd te worden om LGBTQIA+ mensen steeds meer safe te maken, overal, altijd.

Als we in april niet klaar waren voor de debatten en we die toen liever uitstelden, vinden we het nu primordiaal om ons pleidooi en onze missie verder te zetten en het mogelijk te maken voor iedereen om hun vragen te delen.

Doordat we het proces al opgestart hadden door het scannen op het moment van de Brusselse Pride (kan je vinden op de internet site) hebben we vandaag een beter zicht op de kracht maar ook de zwakheden van elke kandidaat voor de regeringsvorming. Met dat materiaal kunnen we de partijen confronteren met de fundamentele waarden die we verdedigen.

We nodigen jullie uit op het debat voor de verkiezingen over wat er op het spel staat voor LGBTQIA+, in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en elders zoals voorgesteld in het memorandum van de RainbowHouse federatie.

In de KVS zullen op dinsdag 4 juni verschillende kandidaten antwoorden op vragen en hun visie en programma delen.

We stellen twee panels voor waarbij reserveren verplicht is (gezien de berperkte plaatsen) :

18u30-20u00 : Nederlandstalig panel

Met Bram Jaques, Thomas Anciaux, Frederik Ceulemans, Gilles Verstraeten, enz

Gemodereerd door: Laurens Luyten

Reservering panel nl : https://docs.google.com/forms/d/1n9JvN9UFES3ORS8q3F2dVZZZEGRfXobnkPVEKMkD6XQ/edit?ts=6650805a

verwant