Agenda

Colloque – Inégalités de Santés LGBTQIA+ // PrideFestival 2021

UTOPIA_BXL Tour à Plomb
13:30 > 17:00
zaterdag 14 augustus 2021

(Evenement in het Frans)

De “Colloque – Inégalités en Santés LGBTQIA+” – wil LGBTQIA+ gemeenschappen, gezondheidswerkers en onderzoekers samenbrengen om hun huidige ervaringen en onderzoeksbevindingen over alle aspecten van seksuele voorkeuren en/of genderidentiteiten en/of geslachtskenmerken uit te wisselen en te delen.

Gratis Drink!
𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐦a
𝘐𝘯𝘵𝘳𝘰𝘥𝘶𝘤𝘵𝘪e

Talk 1: Wat zijn de behoeften van de gemeenschap? En over welke gemeenschap hebben we het? met Aurore Dufrasne (Genres Pluriels), Maxime Maes (UTSOPI) en Maxence Ouafik (CHEFF, CHEN, Ex-Æquo & doctoraatsstudent en assistent huisarts)

𝘗𝘳𝘦́𝘴entatie: Botsing van de wereldwijde HIV- en COVID-19-pandemie met Axel Vanderperre (UTOPIA)

𝘗𝘢𝘶𝘴𝘦

Talk 2: Lichamen om te veroveren: welke structurele barrières voor zelfbeschikking voor trans* en intersekse personen? met Aurore Dufresne (Genres Pluriels), Sylviane Lacroix (Intersex Belgium) en Maxence Ouafik (CHEFF, CHEN, Ex-Æquo & doctoraatsstudent en assistent-huisarts)

Talk 3: kwetsbaarder, er wordt minder naar hen geluisterd, veel LGBTQIA zijn op zoek naar oplossingen en professionals die aangepast zijn aan hun levensstijl en behoeften. Specifieke behoeften betekent ook specifieke antwoorden! De door Ex Aequo aangekondigde oprichting van een MACS, een Regenbooghuis van Gezondheid, is een ambitieus project dat diepgaande reflectie en inter-associatief werk vereist. Wat kunnen we leren van ervaringen elders in de wereld? met Mike Mayne (ExAequo) en andere sprekers

𝘘&𝘈 / Closing
𝘋𝘳𝘪𝘯𝘬 & 𝘕𝘦𝘵𝘸𝘰𝘳𝘬𝘪𝘯𝘨
Georganiseerd door de 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐜𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐞𝐥 𝐞𝐭 𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭𝐢𝐟 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐓𝐨𝐮𝐫 𝐚̀ 𝐏𝐥𝐨𝐦𝐛, 𝐔𝐓𝐎𝐏𝐈𝐀 & 𝐥’𝐎𝐛𝐬𝐞𝐫𝐯𝐚𝐭𝐨𝐢𝐫𝐞 𝐝𝐮 𝐒𝐢𝐝𝐚 𝐞𝐭 𝐝𝐞𝐬 𝐒𝐞𝐱𝐮𝐚𝐥𝐢𝐭𝐞́𝐬

verwant

Gezondheid en welzijn