In beeld

STAGES !

gepubliceerd 19 juli 2023

De zomer is nog niet voorbij en toch denken we al aan het versterken van ons team van stagiairs, die genoeg taken en uitdagingen zullen vinden bij RainbowHouse. Er is genoeg om je op de been te houden tijdens je stage! 

Er zijn 9 stageplaatsen te vervullen in een breed scala van gebieden: communicatie, boekhouding, maatschappelijk werk en culturele activiteiten. Deze diverse taken weerspiegelen de diversiteit die nodig is in het werk van LGBTQIA+ verenigingen.

Een stage is de perfecte gelegenheid om de realiteit ter plekke te ervaren. Bij RainbowHouse betekent het voldoen aan de eisen en behoeften van de LGBTQIA+ gemeenschap en je vaardigheden goed gebruiken. 

Bezoek onze website om te zien welke stages beschikbaar zijn en als je denkt dat je de perfecte persoon bent voor de baan, stuur ons dan meteen je sollicitatie!

Stages kunnen parttime (minimaal 20 uur per week) of fulltime zijn. Voornamelijk doordeweeks, maar soms ook in het weekend (melding- en animatieprojecten). 

Er liggen veel leuke projecten op je te wachten! We kijken ernaar uit om je te verwelkomen. 

 

Voor de eerste helft van 2023-2024 zijn we op zoek naar:

 • 2 Communicatiestagiairs (parttime of fulltime) – voor de projecten Grands Carmes, RainbowHouse Bar en Pride. 

Weet jij hoe je boeiende content schrijft, hoe je pitcht en hoe je een doelpubliek aanspreekt? Je zult storytelling ontwikkelen en de projecten van de federatie onder de aandacht brengen. 

Heb je grafische en visuele vaardigheden?  

Ben je een professional op het gebied van sociale netwerken? 

Kun je deadlines halen en multitasken? Spreek je vloeiend meerdere talen? 

Word lid van het communicatieteam en help de vereniging te profileren (op sociale netwerken) en het succes van onze projecten te garanderen.

 • 1 stagiair culturele evenementen – Bar Project (parttime of fulltime) 

Je werkt mee aan de coördinatie en planning van evenementen, tentoonstellingen en activiteiten in de RainbowHouse en Grands Carmes Bars. 

Je helpt bij het organiseren van discussiegroepen en ontwikkelt uitwisselingen met lokale organisaties en culturele spelers.  

Je vergroot de bekendheid bij een nieuw publiek en ontwikkelt de outreach- en socialisatieactiviteiten van het RainbowHouse.

 • 1 stagiair boekhouding (parttime) – transversaal 

Wil jij je boekhoudkundige vaardigheden ontwikkelen door deel uit te maken van ons financieel team? Je houdt je bezig met de boekhoudkundige opvolging van projecten en non-profitorganisaties (opvolging, budget, balansen, enz.). Je ondersteunt vooral de boekhoudafdeling bij het coderen en verwerken van onkosten en boekhoudkundige en btw-documenten. 

Taken die precisie, nauwkeurigheid en geduld vereisen. Welkom in het team!

 • 1 marketingstage (parttime) – transversaal 

Je bent betrokken bij de ontwikkeling van rainbow merchandising ter ondersteuning van lopende projecten. 

Je draagt bij aan de ontwikkeling van de activiteiten van de bar. 

Je ontwikkelt de ledenvoordelen van de Federatie.  

Er staan je korte- of langetermijnopdrachten te wachten, waarbij je de kans krijgt om je creativiteit en knowhow te ontwikkelen.

 • 1 maatschappelijk werker en/of psycholoog in opleiding – project “Report it” (deeltijds of voltijds, weekdagen en weekends). 

Het belangrijkste onderdeel van de opdracht is het ondersteunen van het team bij het afnemen van interviews met betrekking tot incidenten van lgbtqi+-fobie. Empathie en vertrouwelijkheid zijn essentieel. 

Onderdeel van het project is ook het zichtbaar maken en ontwikkelen van het project door middel van bewustwordingsstands op verschillende locaties en evenementen. 

Zodat geweld en agressie niet langer onvermijdelijk zijn.

 • 2 ” event ” stagiaires (helft van voltijds) – Pride en transversaal

Je neemt deel aan culturele, activistische en ceremoniële evenementen in verband met de grote evenementen Pride Day en Pride Week. 

Evenementen voorbereiden, selecteren en promoten. Logistiek organiseren en verschillende doelgroepen verwelkomen. 

Partnerschappen ontwikkelen en zoeken.  

Ondersteunen van de projecten (technisch en logistiek) van de verschillende verenigingen binnen het RainbowHouse en Grands Carmes.

 • 1 HR-stagiair (parttime of fulltime) – project “Rainbow for a Job 

Dit project heeft als doel de inzetbaarheid van LGBTQIA+ mensen te vergroten, met name door middel van coaching en mentoring. Er zijn ook specifieke banendagen gepland die regelmatig zullen worden georganiseerd. 

Het doel is om werkzoekenden te ondersteunen, mentoren aan te werven en contacten te leggen met werkgevers en federaties. 

Heb je zin om contacten te leggen? Kun je goed luisteren? Sluit je dan aan bij het project!

 

Verwachting voor de tweede helft van 2023/2024

 • Communicatie
 • Boekhouding 
 • Culturele evenementen 
 • Event
 • Maatschappelijk werker – psycholoog 

Er is geen tekort aan behoeften en mogelijkheden om te leren in een dynamische en inclusieve omgeving. 

Stuur ons je sollicitatie en CV, met vermelding van de stage die je wilt in de onderwerpregel van je e-mail. 

Slechts één adres: stage@rainbowhouse.be  

We horen graag van je! 

 

Het team

verwant