In beeld

๐—–๐—ข๐— ๐— ๐—จ๐—ก๐—œ๐—–๐—”๐—ง๐—œE ๐—˜๐—จ๐—ฅ๐—ข๐—ฃ๐—ฅ๐—œ๐——๐—˜ ๐—•๐—˜๐—Ÿ๐—š๐—ฅ๐—”๐——๐—˜

gepubliceerd 17 september 2022

๐—–๐—ข๐— ๐— ๐—จ๐—ก๐—œ๐—–๐—”๐—ง๐—œ๐—ข๐—ก

RainbowHouse Brussels wil de duizenden LGBTQIA+ activisten steunen die ter gelegenheid van Europride door de straten van de Servische hoofdstad zullen marcheren. Wij zijn vooral bezorgd over de oproep van de Servische president tot een verbod en de demonstraties tegen Europride.
Als in Brussel gevestigde federatie moeten wij reageren en een beroep doen op het Europees Hof om ervoor te zorgen dat het Europees Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens wordt nageleefd. Vandaag stellen we vast dat de veiligheid, vrijheden en rechten van LGBTQIA+ mensen in verschillende staten in Europa in twijfel worden getrokken. In een tijd van economische, sociale en milieucrisis roepen wij staten op om hun burgers bij te staan en minderheden te beschermen tegen haatzaaien en geweld.
Onze federatie sluit zich aan bij de berichten van ILGA en EPOA. Wij zijn ervan overtuigd dat de autoriteiten in Belgrado de organisatoren van de Pride zullen bijstaan. Zij hebben de afgelopen 8 jaar aangetoond dat deze mars veilig en vreedzaam is. Wij zullen hier in Belgiรซ en in de wereld de toespraken aan de kaak stellen en bestrijden die door autoriteiten en staten worden gebruikt om onze demonstraties in diskrediet te brengen.
RainbowHouse Brussels staat achter de deelnemers, de lokale verenigingen en de EuroPride organisatie.
Wees trots,