Projecten

PrideFestival Brussels

PrideFestival Brussels

Het PrideFestival Brussels, twee weken vol socioculturele activiteiten, debatten, acties en vette feestjes. Rainbowhouse Brussels organiseert dit festival steeds in de maand van mei ter ere van de holibi-artiesten en -activisten. Theater, film, dans, literatuur, workshops, optredens, tentoonstellingen, conferenties… De creativiteit en het activisme van de holebi-gemeenschappen overspoelen Brussel en doen het culturele erfgoed van de stad schitteren!

#PrideFestival2019

Link naar de Facebook pagina: https://www.facebook.com/PridefestivalBrussels/

EISEN – #AllForOne – EISEN

We herdenken dat 50 jaar geleden de Stonewallrellen plaatsvonden in New York geleid door (op de eerste rij) zwarte, bruine, transpersonen en sekswerkers, die de aanleiding gaf voor de eerste publieke manifestaties van LGBTQI+ personen. Dankzij de dappere strijd die de LGBTI-gemeenschap al jarenlang voert voor gelijk(waardig)e mensenrechten, kunnen vandaag steeds meer mensen zichzelf zijn. Met #AllForOne willen wij herhalen dat onze strijd solidair en intersectioneel* is.

Laat ons daarom niet enkel elkaar steunen maar iedereen die nog dagelijks gediscrimineerd en uitgesloten wordt. Laat ons de handen ineenslaan onder de regenboog en samen bouwen aan een betere wereld voor iedereen.

*De intersectionaliteit werd gevoerd door afro-feministen. Zij zijn het boegbeeld van het kruispuntdenken want ze overschrijden elk criteria waarop men gediscrimineerd kan worden; ras / etnisch groep, gender, klasse en seksuele oriëntatie / voorkeur. Deze personen worden gelijktijdig en meervoudig gediscrimineerd op basis van verschillende discriminatiegronden, naast het racisme.

 

 

Brochure PrideFestival (zie agenda van de RainbowHouse)
Vorige edities:
PrideFestival 2016PrideFestival 2016PrideFestival 2015PrideFestival 2015PrideFestival 2014PrideFestival 2014