Projecten

Rainbow Karavane

Rainbow Karavane

🌈 De Rainbow Karavane is een reeks evenementen rond het LGBTQI+ thema georganiseerd in het Kader van het PrideFestival. Het zullen momenten worden van ontmoetingen met LGBTQI+ verenigingen, telkens samen met een socio-cultureel evenement.  Workshops, concerten, tentoonstellingen, films, debat… Alles kan!

De karavaan symboliseert de beweging van LGBTQI+ verenigingen in de verschillende gemeenten van Brussel. Er zal geen echte karavaan zijn maar in plaats daarvan veel mooie activiteiten!

Elke “Karavane” zal georganiseerd worden in samenwerking met de gemeentehuizen van Brussel. In 2020 en 2021 zal de Rainbow Karavane plaats vinden in 5 verschillende gemeentes : Anderlecht, Sint Gillis, Ukkel, Watermaal-Bosvoorde en Elsene.

 

🆕 COVID19 Update

De Rainbow Karavane had in mei 2020 plaats moeten vinden, tegelijk met het PrideFestival. Vanwege de pandemie hebben we het PrideFestival verplaatst naar september 2020. Om logistieke redenen moest de Rainbow Karavane echter opnieuw worden verzet. Het vindt nu plaats van december 2020 tot maart 2021. Sommige evenementen zijn omgevormd tot online activiteiten, andere vinden offline plaats zodra de sanitaire situatie het toelaat. Het wordt dus een verlengstuk van het PrideFestival!

 

Doelstelling van het project :

De meerderheid van LGBTQI+ activiteiten zijn nog te veel geconcentreerd in het stadscentrum van Brussel, vooral dan rond de Kolenmarkt. De Rainbow Karavane zal licht werpen op het werk van de Brusselse LGBTQI+ verenigingen, maar ook de LGBTQI+ kultuur. En dat buiten het stadscentrum!

Hier volgt een lijst van objektieven van het project :

–        LGBTQI+ activiteiten organiseren buiten het stadscentrum van Brussel

–        Het werk van de Brusselse LGBTQI+ verenigingen zichtbaar maken

–        Licht werpen op het queer talent van Brussel

–        Het groot publiek sensibiliseren voor de LGBTQI+ thematiek

–        Bruggen bouwen tussen verschillende werelden, namelijk tussen inwoners van de gemeenten en LGBTQI+ personen

–        Een veilige plek bieden om na te denken en samen een meer rechtvaardige wereld te bouwen

✦ Op de agenda ✦

📸 Van 25 november tot 18 december · Deborah Gigliotti's expo "Backstages" @ Watermaal-Bosvoorde

Ontdek voor deze eerste Karavane de foto’s van Deborah Gigliotti, tentoongesteld in de ramen van La Vénerie / Espace Delvaux, het culturele centrum van Watermaal-Bosvoorde.

De expo “Backstages” laat je zien wat er gebeurt in de backstages van de dragshows en burlesque cabarets van Brussel. Gedurende 5 jaar heeft de kunstenaar het voorrecht gehad om foto’s te maken van wat er gebeurt achter de gordijnen, trappen en muren die de scène van de backstages scheiden.

Van Manko tot het Mademoiselle Cabaret en langs Chez Maman dwaalde Deborah door de backstages, tussen de pruiken, veren en glitters. Ze fotografeerde het moment, de transformatie: een mond die opnieuw wordt getekend, een jurk die sublimeert, een hiel die langer wordt, een parfum dat het einde van iemand markeert en het begin van een personage. En dit allemaal om je te vermaken, maar ook om je af te vragen.

Van Maman, Jean Biche, Mademoiselle Boop tot Lolly Wish, en vele andere getalenteerde artiesten, ontdek of herontdek de internationale sterren die deze cabarets animeren.

Facebook event link: hier

Link naar de agenda: hier

🎬 14 januari 2021 · SAKU: The Movie Premiere (met Ukkel)

🎵 Ga met ons mee naar de première van de dansfilm “SAKU” van choreograaf Yves Aduhire met de Wild Kidz Party troupe! Geregisseerd door Fransisco Lumezo.

Het is niet altijd gemakkelijk om een ​​goed gevoel van eigenwaarde te ontwikkelen … Het is echter essentieel voor de stabiliteit en persoonlijke voldoening van Saku, een 25-jarige androgyn persoon. Hij zal zich dan met lichaam en ziel storten op een zoektocht naar zichzelf. SAKU is een show die kwesties behandelt die verband houden met sociale perceptie en hoe deze de zelfontplooiing beïnvloedt, vooral wanneer iemand tot een identiteit of geslacht behoort die de samenleving niet herkent.

Kom, voordat de film begint, luisteren naar de verhalen van artiesten uit Brussel waarin ze hun ervaringen als LGBTQI + mensen van kleur in het culturele milieu zullen delen (+/- 15min). Dan volgt de vertoning van de film “SAKU” geschreven door Yves Aduhire en geregisseerd en gescript door Francisco Luzemo (+/- 10min). Laten we onmiddellijk daarna afspreken voor een discussie met iedereen die aan de film heeft gewerkt (+/- 15 minuten). Ze zullen praten over het project zelf, het creatieve proces en enkele thema’s van de film, zoals mannelijkheid en de deconstructie ervan. Vergeet niet tot het einde te blijven om een ​​kijkje achter de schermen van de film te zien!

Bekijk de teaser van SAKU: coming soon

Live streaming: meer info volgt

Facebook event link : https://www.facebook.com/events/841588426382693

Link naar de agenda : hier

(dit evenement is in het Frans)
Op zoek naar een culturele avond met een LGBTQI+ thema buiten het centrum van de stad? L’Escale du Nord en het RainbowHouse bieden u een vernissage en een filmdebat aan in het kader van de Rainbow Karvane*:
Op het programma:
18.00 uur: Opening van de tentoonstelling “Backstages” door Deborah Gigliotti in de bar met een drankje
19.00 uur: vertoning van “Lola vers la mer” (87′):
20.30 uur: animatie / interventie over transidentiteit door Clay Pier van CHEFF (60′)
Deze foto tentoonstelling brengt beelden van de coulissen van burlesk cabaret, transformisme en Brusselse “Drag”. 5 jaar lang heeft deze artieste het privilege gehad om op te vangen wat er gebeurt achter gordijnen, panelen, trappen en muren tussen de coulissen en de scène.
Over de film “Lola to the Sea”: Wanneer Lola – een 18-jarige transgender vrouw – eindelijk kan geopereerd worden, sterft haar moeder, die haar financieel zou ondersteunen. Om haar laatste wens te respecteren, reizen Lola en haar vader samen naar de Belgische kust, al hebben ze elkaar al twee jaar niet gezien en staan ze lijnrecht tegenover elkaar. Hun reis samen draait echter anders uit dan verwacht…
Link naar het Facebook evenement: ici
Link naar ons agenda: ici

🟣🔵🟢🟡🟠🔴

👁️‍🗨️ Maar wacht! Er is meer. Dit is slechts het begin van het Rainbow Karavane-programma. Er wachten nog meer verrassingen, dus houd onze sociale media en onze RainbowHouse-website in de gaten.

❣️ Met de steun van equals.brussels

verwant

Antidiscriminatie

Inclusieve organisaties

Cultuur en vrijetijdsbesteding