Projecten

FluidCity

FluidCity

Genres Pluriels CHEFF TransKids

FluidCity  is een reeks socio-culturele activiteiten georganiseerd door en voor transgender mensen (binair, niet-binair, fluide gender enz.). Gedurende februari en maart 2021  zal het RainbowHouse tussen 5 en 10 erg gevarieerde evenementen organiseren: concerten, workshops, expos, verschillende animaties, enz. Die events worden gebracht in samenwerking met groepen  / collectieven / verenigingen samengesteld door de betrokken personen en experten in transidentiteiten.

 

Belangrijkste objektieven:

  • Events / safe spaces creëren waarbij transgender personen kunnen genieten van cultuur in alle veiligheid
  • De artiesten, collectieven, groepen, transgender animator.trice.s (enz) van Brussel en België meer zichtbaar maken. Dat betekent dat alle partners transgender zijn of zich daarmee zullen identificeren (binair, niet-binaires, fluide gender, enz).

Doelpubliek:

  • Transgender personen (binair, niet-binair, fluide gender, enz). Met “transgender” bedoelen we alle personen die zich niet identificeren met de gender die hen toebedeeld is bij de geboorte.
  • Sommige events zullen open staan voor iedereen (dus ook cisgenders), ander zullen een bepaalde mix kiezen.

Dit project begon online tijdens de lockdown in februari 2021 met een “we need to talk about non-binary” discussieforum. Na de heropening van de bars in juni 2021, gingen we verder met een “Transcat” tentoonstelling en een optreden van Pierre Rococo. Tijdens de zomer is FluidCity opgeschort om plaats te maken voor het PrideFestival!

Het programma wordt hervat vanaf deze zondag 26 september en loopt door tot eind oktober. Hier is een overzicht:

★  Trans* atelier d’écriture et de déclamation : zondag 26/09/2021 om 14u  (Meer info op Facebook en onze website)

★  Trans* open mic / slam : zondag 26/09/2021 om 20u (Meer info op Facebook en onze website)

★ Monica Kinolta x James x Mona Servo / Shakti Stream: vrijdag 01/10/2021 om 20u (Meer info op Facebook en op onze website)

★ Bo Waterschoot – Concert : donderdag 07/10/2021 om 20u30 (meer info op Facebook en onze website)

★ Biche de Ville – Concert : zaterdag 16/10/2021 à 20h30 (Meer info op Facebook en onze website)

Emotional resilience – workshop : dinsdag 19/10/2021 om 18u30 (Meer info op Facebook en op onze website)

★  We need to talk about non-binary : zaterdag 23/10/2021 om 14u in het Frans (plus d’infos sur Facebook et notre site internet) et en néerlandais (meer info op Facebook en onze website)

Deze activiteiten worden georganiseerd in het kader van FluidCity, een reeks socio-culturele activiteiten voor en door transgender* personen (binair, niet-binaire, genderfluïde…). Dit project wordt gefinancierd door Equal.Brussels.

*Een transgender persoon is een persoon die zich niet identificeert met de gender dat bij de geboorte is toegewezen (het tegenovergestelde van cisgender).

Graphisch ontwerp:

© Ma tête est pleines d’endroits
https://mateteestpleine.wixsite.com/endroits
Facebook: https://www.facebook.com/mateteestpleinedendroits
Instagram: @mateteestpleinedendroits

verwant

Culturele diversiteit

Identiteiten en genderexpressie

Cultuur en vrijetijdsbesteding