Projecten

Oproep tot projecten: FluidCity

Oproep tot projecten: FluidCity

Genres Pluriels CHEFF TransKids

FluidCity  is een reeks socio-culturele activiteiten georganiseerd door en voor transgender mensen (binair, niet-binair, fluide gender enz.). Gedurende februari en maart 2021  zal het RainbowHouse tussen 5 en 10 erg gevarieerde evenementen organiseren: concerten, workshops, expos, verschillende animaties, enz. Die events worden gebracht in samenwerking met groepen  / collectieven / verenigingen samengesteld door de betrokken personen en experten in transidentiteiten.

 

Belangrijkste objektieven:

 • Events / safe spaces creëren waarbij transgender personen kunnen genieten van cultuur in alle veiligheid
 • De artiesten, collectieven, groepen, transgender animator.trice.s (enz) van Brussel en België meer zichtbaar maken. Dat betekent dat alle partners transgender zijn of zich daarmee zullen identificeren (binair, niet-binaires, fluide gender, enz).

 

Doelpubliek:

 • Transgender personen (binair, niet-binair, fluide gender, enz). Met “transgender” bedoelen we alle personen die zich niet identificeren met de gender die hen toebedeeld is bij de geboorte.
 • Sommige events zullen open staan voor iedereen (dus ook cisgenders), ander zullen een bepaalde mix kiezen.

** Oproep tot projecten **

Ben je transgender (binair, niet-binair, gender fluide, enz) en wil je één of meer activiteiten voorstellen in het kader van het project FluidCity? Dan is dat prima want  het RainbowHouse is op zoek naar :

 • Artiesten en socio-culturele projecten (en je kan erg creatief zijn!)
 • Iemand die grafisch werk / illustraties kan produceren om de grafische kaart van het project visueel te maken  (poster promo, flyer, beelden voor de sociale media)

 

Hoe je kandidatuur sturen:

 

Graag een email sturen aan nael@rainbowhouse.be (hen, hij) met informatie en volgende documenten tegen 10 november 2020:

 • De aard van het event (tentoonstelling, spektakel, performance, conferentie, atelier, soirée, concert, speelse activiteit,  didaktisch, interactief, militant,…) ;
 • De beschrijving van de inhoud (indien mogelijk met visuele ondersteuning, videos, foto’s, teksten) ;
 • Wat technisch en budgettair nodig is ;
 • De link met het programma en de waarden van het RainbowHouse (www.rainbowhouse.be) ;
 • Een voorstelling van hun vertegenwoordiging, met de coordinaten. Wees expliciet over je /jullie identiteiten want enkel transgender identiteiten zullen geselecteerd worden(binair, niet-binair, fluide gender, enz). Als je als team werkt, moet er minstens één transgender persoon in je team zitten. Cis-gender mensen mogen natuurlijk helpen/ondersteunen bij het project van een transgender persoon.
 • Voor de grafici / illustrators: stuur ons voorbeelden van je werk, en ook een paar beelden voor het project “FluidCity” (dat hoeft niet perfect of helemaal afgewerkt te zijn, gewoon om ons een idee te geven van wat je kan aanbrengen en voorstellen).

 

Opgelet, als je dossier niet volledig is kunnen we je kandidatuur niet in aanmerking nemen.

 

Deadline : 10 / 11 / 2020 

verwant

Culturele diversiteit

Identiteiten en genderexpressie

Cultuur en vrijetijdsbesteding