Projecten

LET’S TALK ABOUT SEX

LET’S TALK ABOUT SEX

Let’s Talk About Sex is een ontmoetingsruimte, een plaats voor respectvolle en niet-stigmatiserende debatten (indien nodig niet-gemengd), waar talrijke thema’s gelinkt aan seksualiteit(en), protectie/preventie/risico-reducerend beleid (RdR), angst voor HIV-besmetting, verslavingen e.d. zonder taboe noch veroordeling aangesneden worden.

Deze gemeenschapsworkshops richten zich tot holebi-jongeren, lesbiennes/biseksuelen en andere FSF, tot trans-en interseksuele personen, homo’s/biseksuelen/andere HSH en seksewerkers en – werksters. In elk fase van het project hebben we erop toegezien mensen die HIV-positief zijn, op te nemen, zowel op besluits-, op adviserend als op inspraak-bevorderend vlak.

Naast het voorstellen van een kennisupdate van weerkerende thema’s (berichtgeving rond risico’s, gebruik/onderhandeling van voorbehoedsmiddelen, lesbo/homo-fobie en toegang tot seksualiteit,…), snijden we ook actuele vragen aan, zoals de niet-detecteerbare virale vulstof, PrEP, en het in handel brengen van zelf-testen en dergelijke.

Het programma voor permanente scholing is multidisciplinair: informatieve sessies, conferenties, vertoningen van films/documentaires, debatten, inspraak-bevorderende en bespiegelende activiteiten rond protectie/preventie/RdR-hulpmiddelen, artistieke exposities/optredens, discussies tussen gelijken, ontmoetingen tussen experts en het doelgroeppubliek etc.

Het hoofddoel van dit project is werken aan een versteviging van de kennis over thema’s zoals seksuele gezondheid en het bevorderen van het onafhankelijk worden van de deelnemers, door hun in staat te stellen gemeenschappelijke en multidisciplinaire strategieën uit te werken. De gezamenlijke oproep rond seksuele gezondheidsthematieken staat ook centraal in dit project om gezamenlijk het aantal nieuwe ziektegevallen van HIV en andere soa’s bij de doelgroep te beïnvloeden.

Tenslotte is de strijd tegen serofobie, binnen of buiten de gemeenschap, evenzeer het objectief van dit project, omdat dit tot doel heeft relaties tussen sero-positieven enerzijds en sero-negatieven/vragenstellers anderzijds, te ontwikkelen om zo de stigma’s en discriminaties waarvan HIV-positieven slachtoffer zijn, terug te dringen.