Projecten

Collective Energy

Collective Energy

Het doel van dit project is de aangesloten verenigingen dichter bij het hart van het Regenbooghuis te brengen, de onderlinge solidariteit en steun te versterken en de werkzaamheden van de verenigingen aan elkaar bekend te maken. Het RainbowHouse is een koepelorganisatie die niet alleen de belangen van de Brusselse LGBTQI+-gemeenschap behartigt, maar ook die van de organisaties die er lid van zijn. Om een kwaliteitsservice, een open en gastvrij huis en dynamische en vernieuwende evenementen te kunnen aanbieden, moet het huis zelf samenhangend en sterk zijn. De gezondheidscrisis Covid-19 en andere structurele problemen bemoeilijken het werk van de verenigingen (en dus het functioneren van het huis). Een gebrek aan communicatie en kennis tussen de verschillende actoren laat ruimte voor efficiënter werk en betere synergieën.

Concreet:

  • De verenigingen komen regelmatig bijeen tijdens inter-associatieve activiteiten in het RainbowHouse en presenteren hun werk in de vorm van workshops
  • Verenigingen, teamleden en het administratief orgaan van het RainbowHouse communiceren via een specifiek platform over hun activiteiten en projecten. Het platform biedt zichtbaarheid van de programma’s van elke aangesloten vereniging en een presentatie van hun werkzaamheden, een gemeenschappelijke agenda geeft een overzicht van programma’s en evenementen, en een chatroom stelt iedereen in staat berichten uit te wisselen over specifieke werkgroepen, thema’s of activiteiten.
  • Het RainbowHouse en zijn verenigingen zullen in oktober 2021 tijdens een publieksevenement het 20-jarig bestaan van het huis vieren, warm en trots voor het buitengewone werk dat door hen allen elke dag wordt verricht.

Volgende vergaderingen

  • WG vrouwen: 8 september 18u30-20u. @Abdella Taïa – meeting room
  • WG Bar : dinsdag 5 October 18h30 @Abdella Taïa – meeting room
  • WG POL : donderdag 7 october 18h30 @Marsha Johnson – lollepot straat (doorcode 3369)

De WG worden zelf beheerd door organisaties die lid zijn van het RainbowHouse. Is deze lijst niet up to date? Stuur een e-mail naar robin@rainbowhouse.be met de wijzigingen. Dank u!