In beeld

PrideFestival 2019 : #AllForOne

gepubliceerd 2 Mei 2019

Het PrideFestival is er opnieuw! De 15e editie van het Festival vindt plaats van 2 tot 19 mei 2019.

Met een trotse queer artiest op haar affiche bevestigt het PrideFestival haar eigenaardigheid met een programmatie die speciaal bedacht is voor al wie uitkijkt naar avant-garde kunst, culturele uitwisseling, inspirerende gedachtenuitwisseling, vluchtige ontmoetingen, en inclusieve esthetiek.

Het PrideFestival blijft trouw aan de oorspronkelijke doelstellingen:

  • Zichtbaarheid geven aan queer talent van Brussel en elders;
  • Verschillende werelden met elkaar verbinden;
  • Veilige plaatsen aanbieden om samen een rechtvaardigere wereld te bedenken en op te bouwen.

Het Festival van 2019 bundelt politiek en poëzie zonder compromis en stelt u allerlei activiteiten voor: muziek, voorstellingen, dans, film, drag performances, ontdekkingen, feesten, voguing en creaties.

#AllForOne

In het leven van de  LGBTQI+ gemeenschappen van Brussel is het PrideFestival een absoluut hoogtepunt. Het is het moment dat het dagelijkse werk van de verenigingen en hun politieke eisen in de kijker worden gezet. Dit jaar zijn er alle redenen om onze militante aanpak en onze eisen te beklemtonen.

De centrale slogan van het PrideFestival is ook #AllForOne, zoals gekozen door de drie regionale koepels, RainbowHouse Brussels, Arc-en-ciel Wallonie en çavaria. De bedoeling is zichtbaarheid geven aan LGBTQI+ personen die slachtoffer zijn van verschillende soorten discriminatie: racisme, sexisme, validisme, enz.

Het is ook de gelegenheid om de 50ste verjaardag van de Stonewall-rellen te herdenken én te vieren: ze betekenden de start van de huidige internationale LGBTQI+ beweging.

Het RainbowHouse Brussels heeft tevens een eisenbundel geschreven met het oog op de regionale en federale verkiezingen van 2019. De bedoeling is om van België de kampioen te maken op vlak van gelijkheid!  

Op wettelijk vlak is er de laatste jaren aanzienlijke vooruitgang geboekt. Toch blijven er enorme uitdagingen als het op gelijkheid aankomt.

Wij vragen de politieke verantwoordelijken rekening te houden met de realiteit van de LGBTQI+ personen, zoals bij de andere discriminaties (racisme, sexisme …).

Het programma van het PrideFestival is queer, strijdvaardig en inclusief.

Wij nodigen u uit om het meteen te ontdekken.

 

Website : http://rainbowhouse.be/nl/projet/pride-festival/

Facebook : https://www.facebook.com/PridefestivalBrussels/

verwant

Inclusieve organisaties

Cultuur en vrijetijdsbesteding

Identiteiten en genderexpressie

Seksuele diversiteit