In beeld

Portret van Delphine, die zorgt voor de projecten voor vrouwen

gepubliceerd 30 Juli 2019

Fuchsia Pullet Rocks Activ’elles

Deze zomer zal het RainbowHouse Brussels jullie haar super ploeg voorstellen. 

Dankzij heel wat jaren ervaring, kan onze organisatie haar verschillende opdrachten tot een goed eind brengen. Onze ontwikkeling is het resultaat van het werk van een hele gedreven, competente en polyvalente ploeg. Ontdek de  veelheid aan socioculturele en politieke projecten via onze medewerkers !

Interview met Delphine, Projectmanager voor vrouwen evenementen :

Wat deed je voor het RainbowHouse ?

Ik heb het lesbisch alternatief milieu ontdekt aan het eind van mijn puberteit. En daarna de Ladyfests, dan de riot grrrls, dan de queer feesten in Nantes, Parijs, en dan Brussel. En in Brussel ben ik zelf beginnen organiseren, de avonden Mon Cul Ta Praline, die ik organiseer  sedert 2009. Tegelijkertijd ben ik styliste van slipjes, en ook daarbij leg ik de link naar mijn feministisch militantisme.

Ik ben bij het RainbowHouse gekomen als verantwoordelijke voor de projecten voor LBT vrouwen  bijna zes jaar geleden. Dat was een manier om queer evenementen te organiseren met een link naar LBT vrouwen in een ander kader, het verenigingsleven, dat ik voordien helemaal niet kende. Ik ontdekte een super interessante wereld, en ik heb heel wat geleerd door om te gaan met de verenigingen, de collectieven en hun strijd.

Kan je zeggen waaruit je werk binnen het RainbowHouse juist bestaat? 

Lesbische vrouwen, bi en trans zijn nog steeds niet erg zichtbaar, zelfs binnen heel het queer wereldje. Intussen wel bekend is dat er geen vaste lesbische bar bestaat in Brussel (ook al zijn er geweldige initiatieven zoals Mothers & Daughters, waar ik ook deel van uitmaak, de lesbische apéros van Mam Charvet…) Daarom wil het RainbowHouse ruimte en evenementen ter beschikking stellen speciaal voor LBT vrouwen die zich als queer zien…  Mijn job is het organiseren van het L-Festival, tien dagen gewijd aan LBT vrouwen elk jaar in november. Ik organiseer ook het film festival Lesborama* rond 8 maart (Internationale dag van de strijd voor vrouwenrechten). Ik hou me ook bezig met de tentoonstellingen beheren in de bar, en af en toe een kicker avond en de M(iii)aou avonden.

"Lesbische vrouwen, bi en trans zijn nog steeds niet erg zichtbaar, zelfs binnen heel het queer wereldje. "

Delphine zit aan de RainbowHouse-bar naast haar favoriete object: de kicker. Delphine zit aan de RainbowHouse-bar naast haar favoriete object: de kicker.

Wat vind je het leukst aan je job ?

Dat mensen elkaar leren kennen op evenementen die ik organiseer, een band krijgen, en dan zien dat dat van alles heeft meegebracht: nieuwe projecten, militante samenwerking, verliefdheid, hulp bij het werk, en soms zelfs babies ! Telkens een nieuw publiek ontmoeten , en leren uit de strijd van anderen.

En wat staat er nu aan te komen ?

In september gaan we de nieuwe namen van de zalen van het RainbowHouse inhuldigen! Dat idee had ik al een tijdje geleden opgebracht en ik ben super blij dat het er van gekomen is. De zalen zullen de namen krijgen van LGBTQI+ militanten, met alle specifieke kenmerken die we daarmee willen belichten.

En daarna in november het belangrijkste evenement, het L-Festival, 10 dagen lesbische, bi, trans en feministische activiteiten, over vrouwen die queer zijn, trans en niet-binaire personen. Dat zal gaan van workshops tot concerten, documentaires tot parties, en dit jaar loopt het van 21 tot 30 november.

Delphine met de posters voor het komende L-FestivalDelphine met de posters voor het komende L-Festival

verwant

Focus op vrouwen

Culturele diversiteit

Seksuele diversiteit

Cultuur en vrijetijdsbesteding