In beeld

Interview met Ruth, polyvalent medewerker

gepubliceerd 22 Augustus 2019

Deze zomer zal het RainbowHouse Brussels jullie haar super ploeg voorstellen. Dankzij heel wat jaren ervaring, kan onze organisatie haar verschillende opdrachten tot een goed eind brengen. Onze ontwikkeling is het resultaat van het werk van een hele gedreven, competente en polyvalente ploeg. Ontdek de  veelheid aan socioculturele en politieke projecten via onze medewerkers !

Wat deed je voor het RainbowHouse ?

Ik was druk bezig in verschillende Brusselse militante bewegingen (vooral feministische en antiracistische collectieven). Ik begon interesse te krijgen in het queer milieu, want dat ontbrak nog aan mijn engagement. Dan ben ik bij de groep AmBIgu gegaan, een groep voor personen die biseksueel, pan seksueel zijn, lid vereniging van het RainbowHouse. Eind 2018 werkte ik voor het Waals netwerk voor de strijd tegen armoede. Die ervaring was heel verrijkend, vooral als eerste werk ervaring.

Kan je zeggen waaruit je werk binnen het RainbowHouse juist bestaat?

De exacte titel van mijn functie is ” polyvalente medewerker”. Het lijkt misschien erg abstract 🙂 . Concreet betekent dit dat ik verantwoordelijk ben voor het logistiek aspect van ons huis. Het Regenbooghuis stelt de ledenverenigingen de bar en de vergader- en conferentiezalen ter beschikking. Meer in het algemeen ondersteun ik projectmanagers in hun verschillende taken door mijn vaardigheden en kennis ter beschikking te stellen. Ik beheer ook het groot netwerk van vrijwilligers dat het Regenbooghuis omringt. Bij grote evenementen (PrideFestival) of meer regelmatige evenementen (Rainbows United) ben ik verantwoordelijk voor het coördineren van vrijwilligers en geef hun training om de bar te leren gebruiken. Ook ondersteun ik de ledenverenigingen in hun communicatie (op onze website en Facebook pagina) en in de organisatie van hun permanentie in de RainbowHouse bar.

Vanuit administratief oogpunt ben ik ook verantwoordelijk voor de boekhouding.
Een beetje als een duizendpoot maar dat maakt het werk nog spannender.

"Wat ik het meest apprecieer aan mijn werk is dat het LGBTQI+ mensen die nog niet zichtbaar zijn, in staat stelt om een steuntpunt te vinden in het Regenbooghuis."

©Raymond Dakoua©Raymond Dakoua

Wat vind je het leukst aan je job ?

Zoveel dingen.Vooral dat ik polyvalent kan zijn in al die taken. Als ik me zorgen maak over iets, kan ik me verdiepen in mijn cijfers, mijn boekhouding. Als ik zin heb in beweging, ga ik de bar doen. Als ik zin heb in contact met mensen is er altijd wel iets te doen met 64 verenigingen die lid zijn. Ik hou van het feit dat ik een overzicht heb van wat er in dit huis gebeurt.

Wat ik het meest apprecieer aan mijn werk is dat het LGBTQI+ mensen die nog steeds niet goed zichtbaar zijn, in staat stelt om een steuntpunt bij het RainbowHouse te vinden. Bijvoorbeeld de organisatie van het eerste LGBTSU-permanentie, waar LGBTQI+ dove personen samenkomen, en de organisatie van QTBPOC (Queer and Trans Black and People Of Colour) -feestjes.

 

En wat staat er nu aan te komen ?

De bar heeft net een menu in braille aangeschaft (FR en NL). In diezelfde zin, gaan we de Lollepot zaal toegankelijk maken voor minder mobielen.

En ik doe voor het eerst mee aan de conferentie van ILGA Europe van 23 tot 26 oktober in Praag. Ik zal er mee een workshop over biseksualiteit organiseren.

@ Receptie in het Brussels Parlement ter gelegenheid van de Belgian Pride@ Receptie in het Brussels Parlement ter gelegenheid van de Belgian Pride

verwant