Interview met Naël, Communicatiemedewerker & Boekhoudkundig Technicus

Deze zomer zal het RainbowHouse Brussels jullie haar super ploeg voorstellen. Dankzij heel wat jaren ervaring, kan onze organisatie haar verschillende opdrachten tot een goed eind brengen. Onze ontwikkeling is het resultaat van het werk van een hele gedreven, competente en polyvalente ploeg. Ontdek de  veelheid aan socioculturele en politieke projecten via onze medewerkers !

Wat deed je voor het RainbowHouse ?

Voor het RainbowHouse, deed ik tegelijkertijd werk, vrijwilligerswerk en studies. Ik studeerde af in biomedische wetenschap en deed een masters in biomoleculaire wetenschappen. Tijdens mijn laatste studiejaar in wetenschappen begon ik te begrijpen dat werken in een laboratorium me geen voldoening zou geven. Ik kreeg meer interesse in de wereld van het activisme. En ik raakte meer betrokken bij geëngageerde evenementen, als vrijwilliger en als publiek. Tegelijkertijd begon ik studies in gender en diversiteit.

Ik kende het RainbowHouse want ik was er af en toe vrijwilliger, vooral tijdens het L-festival. Ik was ook vrijwilliger bij verschillende verenigingen. Zo was ik al enkele jaren vrijwilliger tijdens Pink Screens (vooral de Nova bar). Vorig jaar hebben we de toiletten van Nova gender neutraal gemaakt (toch tijdens Pink Screens). Dat leek me een grote overwinning. Beroepsmatig werk ik al 8 jaar in het paleis voor schone kunsten (Bozar) aan de receptie. Daar werk ik ook nu nog.

Kan je zeggen waaruit je werk binnen het RainbowHouse juist bestaat?

In april 2019 heb ik Camille moeten vervangen als project verantwoordelijke voor het PrideFestival en All Genders Welcome. Het PrideFestival is zo’n 2-3 weken sociaal-culturele LGBTQI+ evenementen. All Genders Welcome is een campagne die het personeel wil sensibiliseren van openbare instellingen, gemeenten en het OCMW van Brussel. Die campagne verloopt in twee delen. Eerst visueel (posters, flyers en roll-ups), en daarna een cyclus van vormingen. Daarvoor werken we samen met Genres Pluriels en Unia.

Recent heb ik een Drag Queer avond georganiseerd. Dat was de eerste keer voor mij. Ik heb veel inspiratie gehaald uit de avonden die Delphine organiseert. De avond is goed verlopen, ondanks een paar kleine technische probleempjes. Maar als alles perfect gaat, is het toch minder leuk! :). Nog zwaar bedankt aan iedereen die gekomen is, en de vele vrijwilligers en artiesten. Ik zou dat me plezier de komende maanden nog eens doen.

 

"Vooral de ontmoetingen. Bijna elke dag dat je in het RainbowHouse bent, zijn er interessante ontmoetingen en discussies."

Naël - altijd aan het poserenNaël - altijd aan het poseren

Wat vind je het leukst aan je job ?

Vooral de ontmoetingen. Bijna elke dag dat je in het RainbowHouse bent, zijn er interessante ontmoetingen en discussies. Na het werk blijf ik soms nog hangen in de permanenties van de leden. Dan kan ik relaxen en terwijl nieuwe mensen leren kennen, die soms heel sterk van me verschillen.

Ik hou ervan dat het werk zo afwisselend is. Op een paar uur tijd ga je van het opkuisen van de bar naar het handjes schudden met de schepenen van Brussel (toch even de handjes wassen tussendoor 🙂 ).

En wat staat er nu aan te komen ?

In november zal ik een project oproep doen voor het PrideFestival 2020. Zeker niet te missen! Stay tuned!

In december, zal de campagne All Genders Welcome weer opgestart worden (datum nog te bepalen). Die oproep staat open voor iedereen. Spoiler Alert: dit jaar zal de visuele design veranderd zijn. Kom het werk van Charline ontdekken, de graficus die ons geholpen heeft om het project te realiseren!